דלק נדל"ן בודקת את הדופק: תנפיק אג"ח ב-100 מיליון שקל למוסדיים בדרך להנפקה אפשרית בבורסה

לא פעם נשמעו בעבר הערכות, לפיהן יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, מעוניין לקחת את זרוע הנדל"ן לבורסה, וכי הוא ממתין לעיתוי הנכון. כנראה שכעת החליטו בחברה לבחון את עומק המים, לפני המהלך המהותי יותר - הפיכתה לחברה ציבורית

דלק נדל"ן מתחילה למשש את הדופק של שוק ההון. החברה, שנמצאת בבעלות קבוצת דלק (91.3%, היתרה נחלקת בין מבטחים, שמחזיקה ב-7.5% בחברה, והמנכ"ל הלל (איליק) רוז'זנסקי, שמחזיק ב-1.2% בחברה), עומדת להנפיק אג"ח בשוק המוסדי בהיקף של 100 מיליון שקל. על פי ההערכות, מדובר בצעד ראשון של החברה, במטרה לאבחן את יחסו של שוק ההון כלפיה, לקראת הנפקה אפשרית בבורסה.

לא פעם נשמעו בעבר הערכות, לפיהן יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, מעוניין לקחת את זרוע הנדל"ן לבורסה, וכי הוא ממתין לעיתוי הנכון. כנראה שכעת החליטו בחברה לבחון את עומק המים, לפני המהלך המהותי יותר - הפיכתה לחברה ציבורית.

כיום נסחרות בבורסה איגרות החוב של החברה-הבת של דלק נדל"ן, דלק בלרון בינלאומי. מדובר באיגרות שדלק בינלאומי הנפיקה ביוני 2000, ושצפויות להגיע לפירעון מלא ביוני 2008. איגרות אלה נסחרות בתשואה ריאלית נמוכה יחסית של 5.56%, למרות שמדובר באיגרות שאינן מדורגות על ידי מעלות.

התשואה הנמוכה יחסית בה נסחרות האג"ח של דלק בינלאומי, שמרכזת את פעילות הנדל"ן המניב בחו"ל של קבוצת דלק, נובעת מהתוצאות המצוינות שהחברה מפרסמת מדי רבעון. למעשה, דלק בינלאומי היא אחת משתי יצרניות הרווח הגדולות של קבוצת דלק, כשהשנייה היא דלק רכב (יבואנית מאזדה ופורד לישראל).

החברה, בראשותם של היו"ר רוז'נסקי (מנכ"ל החברה-האם) והמנכ"ל רני נאור, סיימה את הרבעון בשלישי של השנה עם גידול של 20.6% בהכנסותיה מדמי שכירות, לכ-82.6 מיליון שקל ורווח נקי של 29.3 מיליון שקל, לעומת 20.7 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. מתחילת השנה מדובר ברווח נקי של 85.3 מיליון שקל - יותר מהרווח שהציגה החברה ב-2002 כולה (כ-84.3 מיליון שקל).

מלבד הצמיחה שממשיכה דלק בינלאומי לרשום בהכנסותיה וברווחים, החברה היא גם פרת מזומנים שמנה למדי. ברבעון השלישי לבדו יצרה החברה תזרים שוטף של 22.9 מיליון שקל - פי 2 ביחס לרבעון המקביל. מתחילת השנה יצרה החברה תזרים שוטף של 92.3 מיליון שקל, לעומת 71.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה, ושל 90.4 מיליון שקל שהציגה בכל 2002.

כאמור, דלק נדל"ן צפויה לצאת בתוך כשבועיים בהנפקת אג"ח לשוק המוסדי. ההנפקה תהיה בהיקף כולל של 100 מיליון שקל, כשמעלות העניקה לחברה מסגרת גיוס של עד 235 מיליון שקל (כולל הקצאת אג"ח בהיקף 35 מיליון שקל לחברה-הבת). ההנפקה תתבצע בשתי סדרות:

סדרה א', בהיקף של 50 מיליון שקל (מתוך מסגרת של 100 מיליון שקל שניתנה על ידי מעלות, מהם 35 מיליון שקל שיונפקו לחברה-בת). סדרה זו דורגה על ידי מעלות ב-AA מינוס, והיא תהיה מגובה בנכסי החברה-הבת, דלק בינלאומי: שעבוד מדרגה שנייה על תזרימי המזומנים החופשיים (לאחר עלויות המימון) מנכסים בבריטניה שנמצאים בבעלויות צולבות, שעבוד מדרגה ראשונה של בניין בלונדון, המושכר לחברת הסלולר השבדית אריקסון, ושעבוד שלילי של נכסי דלק נדל"ן עצמה בישראל. אם תממש החברה או הבת נכסים, או תבצע מימון מחדש לפעילותה, יישאר דירוג מעלות בלא שינוי, בתנאי שזו תוכל להחליף את הנכסים המשועבדים בנכסים איכותיים אחרים.

האיגרות מסדרה א' יונפקו במרווח ריבית של 1.75%-1.5% מעל לאג"ח הממשלתית, ובמח"מ 5.5-5 שנים.

סדרה ב', גם כן בהיקף של 50 מיליון שקל (מתוך מסגרת מקסימלית של עד 135 מיליון שקל), תונפק כולה לשוק המוסדי, ולא תהיה מגובה בנכסים. סדרה זו דורגה על ידי מעלות בדרגה אחת נמוכה יותר - A פלוס.

האיגרות מסדרה ב' יונפקו במרווח ריבית של 2.25%-2% מעל לאג"ח הממשלתית, והמח"מ שלהן יהיה 5-4.5 שנים.

ההנפקה תובל על ידי פועלים-אי.בי.אי, לאומי ושות' וגמול.

דירוג מעלות מותנה ב-3 תנאים, שעל דלק נדל"ן לקיים:

1. החברה תשמור על הון עצמי בהיקף של 25% מסך החוב הפיננסי בהלוואות ריקורס (הלוואות שמגובות בנכסים הספציפיים שלמימונם הן נלקחו). עם זאת, במעלות מציינים כי גם ירידה לשיעור של 20% לא תחשב כחריגה.

2. החברה תשמור על יחסי כיסוי חוב ריקורס ברוטו לתזרים תפעולי של כ-9 שנים, או יחס כיסוי חוב ריקורס נטו לתזרים תפעולי של 8 שנים. 3. החברה מתחייבת, כי אם תבצע הנפקת הון ותהפוך לציבורית, לא יפחת ההון שיגויס מ-105 מיליון שקל.

דלק נדל"ן רשמה בתשעת החודשים הראשונים של השנה רווח נקי של 84.5 מיליון שקל על הכנסות של 272.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 72.5 מיליון שקל על הכנסות של 221.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.