הערכות: ייתכן שינוי מגמה בשוק הנדל"ן המסחרי בארה"ב

שיעורי התפוסה בשוק המשרדי, הקמעונאי ובשוק המחסנים, צפויים לעלות בהדרגה במהלך השנתיים הקרובות

"גידול בתמ"ג האמריקני, זינוק בצריכה הפרטית, ושיפור באקלים העסקי, שיוביל לעלייה בהוצאה העסקית ולגידול ברווחי החברות, עשויים להוביל לשינוי מגמה בשוק הנדל"ן המסחרי בארה"ב", כך מעריך דויד לארה, הכלכלן הראשי של איגוד סוכני הנדל"ן האמריקני ה-NAR בראיון לאתר האינטרנט ביזנס ווייר.

לארה, מפזר תחזיות אופטימיות לעתיד לבוא, וסבור ששיעורי התפוסה בשוק המשרדי, בשוק הקמעונאי ובשוק המחסנים, צפויים לעלות בהדרגה במהלך השנתיים הקרובות.

נשיא האיגוד, וולט מקדונלד, סבור שהחדשות הטובות ביותר לשוק הנדל"ן נוגעות למצב שוק התעסוקה בארה"ב, שהחל להראות סימני שיפור. "כ-2 מיליון מקומות עבודה חדשים אמורים להצטרף לשוק האמריקני בשנה הקרובה - עלייה שתוביל באופן ישיר לגידול בביקוש לשטחי משרד ונכסים מסחריים אחרים.

בנוסף, שער החליפין החלש של הדולר, יוביל לעלייה ביצוא וישפר את מצבו של הסקטור היצרני, שהיה הנפגע העיקרי מהירידה בפעילות הכלכלית בארה"ב בשנים האחרונות", אמר מקדונלד.

על פי הערכות, בשנה הבאה צפויים להיכנס לשוק האמריקני 101.8 מיליון רגל רבוע של שטחי נדל"ן מסחריים. שיעור התפוסה צפוי לעלות מעל ל-1% לרמה של 83.2% בערים המרכזיות.

כמו כן, מחירי השכירות עשויים לעלות בשיעור של כ-0.2% ב-2004 ובשיעור חד יותר של 4.4% ב-2005, לאחר נפילה חדה של מעל ל-6% בשנה הנוכחית.

ביחס לסקטור הקמעונאי, מעריכים ב-NAR, כי בשוק ייקלטו כ-109.1 מיליון רגל רבועה של שטחים, לעומת 85.9 רגל רבועה ב-2003.

שיעורי התפוסה בשוק הקמעונאי טובים יחסית וצפויים לעלות לרמה של 88%, לעומת רמה של 87.3% במהלך השנה הנוכחית, ואילו המחירים צפויים לעלות בכ-1.8% בשנה הבאה, ובכ-1.4% ב-2005.

בשוק המחסנים צפויה קליטה של כ-98.3 מיליון רגל רבועה של שטחים מסחריים ב-2004, המהווים גידול חד ביחס לקליטה של 70.6 מיליון רגל רבועה השנה. המחירים בשוק המחסנים צפויים לזנק בשיעור של 9.6% ב-2004, לאחר עלייה חיובית של 10.5% ב-2003.

עם זאת, ירידה המחירים ממנה סבל השוק במהלך השנה החולפת, צפויה להימשך לתוך 2004, כאשר המחירים בשוק צפויים לרדת בכ-0.6%. נציין, שכמעט כל הסקטורים המסחריים בארה"ב החלו להראות סימנים חיוביים בכל הקשור לנכסים נדל"ניים.

חוזי החכירה של שטחים חדשים ושל שטחי מסחר ישנים עלו במהלך הרבעון החולף באופן נאה, בעיקר הודות לשיפור במצב התעסוקה ובהוצאות הצרכנים.

בנוסף, מחסנים ושטחי אחסון אחרים בארה"ב נהנו מרוח גבית, בדמות עלייה בהיקף המלאים העסקיים.