רדלנד התקשרה עם קבוצת שמר-בנצור לאיתור משקיע למדרחוב נחלת בנימין

קבוצת רדלנד ביקשה מביהמ"ש לדחות את מועד הדיון בתיק בנימוק, כי טרם עלה בידה להגיש לבנק הצעה קונקרטית לעיונו, והיא זקוקה לפרק זמן נוסף

קבוצת רדלנד התקשרה בהסכם עם קבוצה בראשות אריה שמר ואיתן בנצור, לשם איתור משקיע פיננסי בארץ ובחו"ל לפרויקט המדרחוב בנחלת בנימין בת"א.

הקבוצה דיווחה לרותי שפייזר, בשמה של קבוצת רדלנד, כי פנתה כבר למספר גופים והציגה להם את הפרוגרמה, וכי נציגת הקבוצה נשלחה לחו"ל על מנת להציג את הפרויקט למשקיעים פוטנציאליים. על-פי דיווח הקבוצה התגובות חיוביות, ולפחות שני משקיעים החלו בבדיקה.

קבוצת רדלנד ביקשה מביהמ"ש לדחות את מועד הדיון בתיק בנימוק, כי טרם עלה בידה להגיש לבנק הצעה קונקרטית לעיונו, והיא זקוקה לפרק זמן נוסף.

לבקשה צורף נספח הכולל את פעילות הקבוצה למציאת פתרון כולל, ובין היתר הכנסת שותף אסטרטגי. דיווח מכיל הצעה קונקרטית של אחת החברות היזמיות המעונינות בפרויקטים.

על-פי הדיווח, חברת אזורים שהציעה לממן את פרויקט בית העמודים (כ-18 מיליון דולר), השעתה את המו"מ בשל אי הסכמת הבנק לעקרונות ההסדר שהיו מקובלים על אזורים.

לפנייה לביהמ"ש צורף מכתב של מישוב חברה לפיתוח והשקעות (1988) על הצהרת כוונות לשיתוף פעולה בפרויקט בנייה במתחם מדרחוב נחלת בנימין.

קבוצת רדלנד היא חברת השקעות פרטית, המרכזת יזמים ישראלים לצורך קידום מיזם כולל לשיפוץ ושדרוג המדרחוב בנחלת בנימין בת"א, הכולל בין היתר שיפוץ המבנים לשימור, תוספת בנייה חדשה למגורים ובין היתר כ-80 סוויטות ב-3 מלונות קטנים וכ-20 אלף מ"ר שטחי מסחר. נכסי הקבוצה במדרחוב נאמדים ב-48 מיליון דולר.

במאי השנה פנה הבנק לפיתוח התעשייה לביהמ"ש בבקשה למנות כונס נכסים לנכסי הקבוצה במדרחוב, ששועבדו לטובתו. לדברי הבנק, לצורך הקמת הפרויקטים נטלה קבוצת רדלנד מהבנק אשראי בסך העולה על 100 מיליון שקל.

בתגובה טענה הקבוצה, כי הבנק הפר את הסכם הליווי בכך שהפסיק באופן פתאומי וחד-צדדי את ליווי הפרויקט, תוך שהוא גורם לה נזקים הנאמדים ב-30 מיליון שקל.

הדיון בתיק נקבע ל-5 בפברואר. (פש"ר 03/1981).