חברת נתיבי איילון תפרסם בקרוב מכרז בהיקף של 135 מיליון שקל, להקמת גשר באורך 160 מטר בצומת הקנטרי קלאב. פרסום המכרז מתאפשר בעקבות פסק הדין שניתן הבוקר (ב'), המורה לחברת אזורים ופ.ג. גלילות למסור את החזקה בקרקע לידי עיריית ת"א.
מדובר בפרויקט בשטח של כ-60 דונם, בהצטלבות כביש החוף (כביש מס' 2), כביש חוצה שומרון (מס' 5) ונתיבי איילון (מס' 20), באיזור פי גלילות. בצומת נוסעים 146 אלף כלי רכב מידי יום.
על-פי התכנון, יוקם גשר באורך של 160 מטר מעל הצומת, כך שהתנועה שתגיע מכביש החוף (מצפון) אל כביש 5 (לכיוון מזרח), לא תתעכב ברמזור בצומת הקנטרי קלאב. מנכ"ל נתיבי איילון, אריה בר, אמר ל"גלובס", כי "הקמת הפרויקט תשחרר את הפקק של המדינה. לפרויקט זה חשיבות לאומית תחבורתית ראשונה במעלה, כיוון שהוא יקל באופן משמעותי על הכניסה לת"א מכיוון צפון ומזרח".
לדבריו, הנזקים הכלכליים שנגרמו כתוצאה מעיכוב הפרויקט נאמדים בעשרות מיליוני שקלים, בשל איבוד מאות אלפי שעות עבודה ונזקים עקיפים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.