חברת נתיבי איילון תפסול הצעות לזולות במיוחד למכרזים שמפרסמת החברה. על-פי החלטת החברה, הצעה זולה בפער של 7% מהצעה הבאה אחריה תיפסל.
מנכ"ל חברת נתיבי איילון, אריה בר, אמר: "אני אפסול על הסף הצעות של קבלנים שמוכנים להתאבד כדי לזכות במכרזים. בסופו של דבר הצעות זולות באות על חשבון איכות, עמידה בלוחות זמנים".
בר אומר כי ישנה תופעה חמורה בה קבלנים מציעים מחירים לא סבירים ולעיתים אפילו נמוכים יותר מעלות ביצוע העבודה. לדבריו, הם מניחים שישיגו תוספות מהגדלת היקף העבודות ביחס למתוכנן. נתיבי איילון קיבלה הצעות מחיר נמוכות ב-25% מהאומדנים, אמר.
בשבועות הקרובים עתידה נתיבי איילון לפרסם שלושה מכרזים גדולים בהיקף כולל של 300 מיליון שקל: פרויקט וולפסון קוממיות - 110 מיליון שקל, קוממיות משה דיין - 60 מיליון שקל וצומת הקאנטרי - 135 מיליון שקל.
במכרזים יידרשו הקבלנים לקבוע מראש מחירי יחידה לכל סעיף על מנת להקטין את האפשרות לבצע שינויים. בר אומר ההתנהלות צריכה להיות נקיה וישרה. צריך להגביל את מרחב התמרון של הקבלנים.
לדבריו, "הם לא יוכלו לשחק בסעיפים. שינויים אלה הם לטובת הקבלנים שיעבדו במחירים סבירים ומצד שני נתיבי איילון תחסוך הוצאות כספיות גדולות לא מתוכננות. נקבל איכות טובה יותר תוך עמידה בלוחות זמנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.