ההמלצות בעניין קרנות ריט מטיבות מבחינת מיסוי עם המשקיע הישראלי, אך אינן מטיבות די הצורך עם משקיעי חוץ. כך אמר עו"ד ד"ר דורון הרמן, מומחה למיסים. עו"ד הרמן סייע לוועדה, שהמליצה על הפעלת הריט, בתחום המיסוי ההשוואתי.
ד"ר הרמן אמר היום (ה'), כי משקיעי החוץ ישלמו מס כולל של 45.6% על רווחיהם מקרנות ריט, לעומת מס של 25% הנהוג בארה"ב, הולנד, בלגיה, ומדינות אחרות.
רווחי ההון שלהם ממכירת היחידות בקרן, יחויבו במס של 15%, לעומת פטור ממס כמקובל בחו"ל, אמר.
עוד אומר עו"ד הרמן, כי למשקיעי החוץ יהיו שתי בעיות, הקשורות במבנה המס המוצע בישראל והעלולות למנוע או להגביל את השקעתם בקרנות ריט.
לדבריו, הקביעה שקבלת רווחים מהקרן תחשב כהכנסה ממקרקעין, ולא מדיבידנדים, לא תאפשר להם לנצל את ההקלות הכלולות באמנות המס בין ישראל למדינות אחרות.
בנוסף, הקביעה שרווחי ההון מהקרן יהיו חייבים במס שבח ולא במס רווחי הון, תשלול ממשקיעי חוץ את הפטור ממס על רווחי הון מניירות ערך, שהם נהנים ממנו כיום.
רואה החשבון אמיתי ובר ראש תחום נדל"ן בדלויט-ברייטמן-אלמגור, מעריך שהפעלת קרנות ריט בישראל תמומן, בחלקה לפחות, על-ידי גורמים חוץ-בנקאיים.
ובר לא הזכיר מיהם הגורמים החוץ-בנקאיים שיכנסו לנושא, אך ניתן להעריך כי מדובר בעיקר בחברות ביטוח ובקרנות פנסיה וגמל.
בחוות-דעת אומר ובר, כי המלצות הוועדה בנושא זה טעונות עדיין השלמה בנושאים הבאים: הסדרת פעילות חברות הניהול של קרנות הנדל"ן והיתר מטעם רשות ניירות ערך להנפיק ניירות ערך על בסיס דו"חות פרופורמה.
בנושא המסוי, מציע ובר, בין היתר, לדחות את תשלום המס - מס רווחי הון או מס שבח - על רווח הנוצר ממכירת חברה מייסדת לחברה חדשה, בעלת קרן נדל"ן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.