במע"ץ דוחים את הביקורת על כך שלא הצליחו לפתוח את כביש 7 לתנועה במקביל לפתיחת כביש חוצה ישראל לפני כשבועיים, וטוענים כי חברת דרך ארץ לא השלימה את החיבור בין כביש חוצה ישראל לכביש 7. במע"ץ מדגישים, כי על-פי תוכנית העבודה המקורית הכביש אמור להיפתח רק בעוד 8 חודשים, בספטמבר 2004, למרות שבעבר דובר על פתיחתו באמצע 2003.
לאחרונה מופעלים על מע"ץ מחוז מרכז, בראשות אינג' יצחק הרשקוביץ, לחצים לסיום הפרויקט. כביש 7, מצומת כנות בכביש 41 ועד המפגש עם כביש חוצה ישראל, וכביש 3 במחלף שורק, אמור לתת את תמיכה הדרומית לכביש 6.
מדובר בכביש בעל חשיבות אסטרטגית בעיקר בשל החיבור הישיר שנוצר בין כביש 6 לנמל אשדוד. כביש 7, לדברי סגן מהנדס מחוז תל אביב, מיכאל וולמן, "יוביל את כל התנועה בדרום, מאשדוד ואשקלון. הוא כביש שמחבר בין כבישים ראשיים - כביש 3, 40, 6. הוא מחבר את ירושלים לנמל אשדוד".
כביש 7 אמור על-פי ההערכות זהירות להוסיף לפחות 10 אלף כלי רכב ביום לכביש חוצה ישראל. ההערכה היא, שללא הכביש, מספר הנסיעות בכביש 6 יהיה נמוך מהתחזית והמדינה תאלץ לשלם לזכיין כספים במסגרת התחייבויותיה להבטחת מספר הנסיעות.
במשרד התחבורה חוששים, שהכסף שלא הושקע בפיתוח כבישי הרוחב בזמן ובכביש 7 בפרט, יועבר לזכיינית כביש 6 בצורה של פיצוי במסגרת רשת הביטחון. "מה שלא הוצאנו מהכיס אחד נוציא מהשני", אמרו. כביש 7, שאורכו שישה ק"מ, הוא כביש דו-מסלולי, שאמור ליצור חיבור ישיר מאשדוד ואיזור גדרה לכביש חוצה ישראל. עלותו של הכביש היא 110 מיליון שקל, כשהאומדן הראשוני היה 70.5 מיליון שקל (לא כולל עלות הפקעות).
המכרז לביצוע הכביש פורסם בנובמבר 2001, בדצמבר 2001 נבחר הקבלן ביבי כבישים ובינואר 2002 החלו העבודות. העבודות התעכבו והפרויקט התייקר בין היתר בשל הימצאותם של קברים בחלקו המזרחי של הכביש. סיבה נוספת לעיכוב היתה קווי תשתית ישנים של בזק שהתגלו לאורך התוואי.
הרשקוביץ, שרק לאחרונה נכנס לתפקידו: "ברור שבמקור העיתוי היה מכוון לפתיחת הכביש ביחד עם חוצה ישראל. אך חשוב לזכור, שלכל כביש רוחב יש זכות קיום בפני עצמו. אנשים שעוסקים בסלילה יודעים, שתמיד מתגלות תקלות תוך כדי עבודה".
לדבריו, כשמתגלים קברים בתוואי, "מע"ץ יוצאת מהתמונה ומשרד הדתות הוא שאחראי. כל קבר מוכסה בגובה מסוים בהתאם לדרישות ההלכתיות. העבודה הזו היא כורח ומשמעותה מבחינת מע"ץ היא עיכוב וייקור".
הרשקוביץ מציין, כי למרות העיכובים, הכביש ייפתח לתנועה בסוף פברואר במידה ומזג האוויר יאפשר לעבוד בו.
בחוצה ישראל, החברה האחראית מטעם המדינה על כביש 6, סירבו להגיב על טענות מע"ץ.
בדרך ארץ מבטלים את הטענות. "שטויות", אומרים בחברה, "אנחנו לא יכולים לבצע את החיבור לכביש 7 כל עוד הוא לא הושלם על-ידי מע"ץ".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.