עיריית ת"א משקיעה מתקציבה את הסכומים הגבוהים ביותר בתחומי החינוך והרווחה, לעומת הערים האחרות. אחוז ההשתפות של עיריית ת"א במימון שירותי החינוך בעיר ל-57%. מייד אחריה מדורגת רעננה, המשתתפת ב-51% במימון ההוצאה על שירותי חינוך.
הרשות אשר משתתפת מתקציבה בסכומים הנמוכים ביותר בשירותי החינוך היא סכנין, אשר משתתפת ב-1.5% בלבד מסך ההוצאה על חינוך. כך עולה מניתוח של מאזני הרשויות המקומיות לשנת 2002, אשר בוצע על-ידי המחלקה לייעוץ מוניציפלי במשרד רואי החשבון שיף-הזנפרץ ושות'.
לדברי עורכי הניתוח, רו"ח שמואל נייברג והכלכלנית טל וינטר, שירותי החינוך והרווחה הינם שירותים ממלכתיים האמורים להינתן ללא אפליה ובאופן שיוויוני לכל האוכלוסיה, ללא תלות במצב הכספי של אותה רשות.
אולם הם מדגישים, כי הנתונים מלמדים על מציאות שונה לחלוטין: רשויות שונות משקיעות באופן שונה ממשאביהן העצמיים בשירותים אלו. מכאן לדבריהם, אוכלוסיות אחדות מקבלות שירותים ברמה גבוהה במיוחד, ואילו אוכלוסיות אחרות מקבלות שירותים ברמה בסיסית בלבד.
יצוין, כי התחומים החברתיים בשלטון המקומי אמורים להינתן במימון של 75% מכספי המשרד הממשלתי הייעודי, ו-25% נוספים במימון עירוני.
עוד עולה מניתוח מאזני הרשויות, כי בתחום הרווחה גם כן עיריית ת"א היא המשתתפת הגדולה ביותר במימון השירותים הללו. אחוז ההשתתפות של העירייה במימון שירותי הרווחה מגיע ל-52% מסך המימון של שירותים אלה, לעומת הערים קלנסוואה, מעלות, סכנין ונתיבות, המשתתפות בכ-23% בלבד מסך ההוצאה על שירותי רווחה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.