סולל בונה תבנה בקו המזרחי של השפד"ן ב-70 מיליון שקל

החברה תבנה קטע של 25 קילומטרים מראש העין, לאורך כביש מס' 4 ועד למתקני השפד"ן בראשון לציון. הקו המזרחי יאסוף את שפכי היישובים הנמצאים לאורכו, ויעביר אותם לטיהור במתקן השפד"ן. השפכים יוזרמו להשקיית הנגב

סולל בונה זכתה במכרז איגוד ערים דן לביוב, להקמת חלק מהקו המזרחי של השפד"ן בהיקף של 70 מיליון שקל. היקף כלל הפרויקט, כ-350 מיליון שקל.

החברה תבנה קטע של 25 קילומטרים מראש העין, לאורך כביש מס' 4 ועד למתקני השפד"ן בראשון לציון. הקו המזרחי יאסוף את שפכי היישובים הנמצאים לאורכו, ויעביר אותם לטיהור במתקן השפד"ן. השפכים יוזרמו להשקיית הנגב.

הקו החדש כולל שתי מנהרות מתחת לרחובות ראשון לציון שיבוצעו על-ידי חברת שפיר. החדרת הצינור תיעשה באמצעות טכנולוגיה של דחיקה כדי שלא לגרום לפתיחת הרחובות במהלך העבודות. כריית המנהרות החלה כבר לפני מספר חודשים.

השפד"ן הוא מתקן הטיהור היחיד בארץ המטהר שפכים לרמה שלישונית - המאפשרת השקייה לכל הגידולים.

לדברי מנכ"ל איגוד ערים דן לביוב, אלכס מרגולין, הקו המזרחי יאפשר להפחית את העומס הקיים על הקו המערבי של השפד"ן. הקו החדש גם יאפשר קליטת שפכים מיישובים נוספים שמחוץ לאיגוד, אמר. על הקמת הקו המזרחי הוחלט לפני 12 שנה, אך הוא עוכב בעקבות התנגדות של גורמים שונים ביניהם ראש עיריית ראשון לציון, מאיר ניצן.

גורמי תיכנון התנגדו גם הם בטענה כי אין להקים מתקן מרכזי אחד, אלא עדיף להקים מתקני טיהור מקומיים. הוויכוחים הממושכים והעדר פתרון ביוב מנע אישור תוכניות בנייה ביישובים רבים לאורך הקו בשל התנגדות משרד הבריאות. לפני שנה קרס הקו המערבי של השפד"ן, והאיגוד נאלץ להזרים את השפכים במשך מספר שבועות לים התיכון. הנהלת השפד"ן אמרה אז, שאם הקו המזרחי היה קיים, ניתן היה להפנות את השפכים אליו.