משקיעים מוסדיים בגרמניה מחפשים בימים אלו אפיקי השקעה חדשים בכדי לגוון את תיק ההשקעות שלהם בנדל"ן.
על פי סקר שפרסם העיתון הגרמני די-וולט (Die Welt), עולה כי בין אפשרויות ההשקעה שנבחנות בימים אלו, נמצאות מדינות עולם שלישי רבות, ומדינות המפרץ הפרסי שלהן עדיפות גבוהה יחסית. הסקר נערך בקרב משקיעי נדל"ן מוסדיים בגרמניה, המנהלים נכסים בשווי של 232 מיליארד אירו.
כיום, היקף ההשקעה של מוסדיים באפיקים נדל"ניים מוערך בכ-4.9%, ההשקעה במניות עומדת על כ-9.3%, והאחזקות באג"ח ומכשירים אחרים מסתכמות בכ-77%.
על פי הסקר, צפוי שיעור החשיפה להשקעת מוסדיים לצמוח בכ-0.7% לרמה של 5.6%. על פי הסקר, מירב ההשקעות של קרנות גרמניות מרוכז בתוך המדינה (63.4%), וחלק ניכר מהמוסדיים מעוניינים לגוון את הפרוטפוליו ולהרחיב את ההשקעות במדינות שונות.
התכנון להרחבת הפורטפוליו של המשקיעים הזרים, עשוי להסתכם ב-7 מיליארד דולר במהלך השנתיים
הקרובות בלבד.
מטבע הדברים, המדינות השכנות באירופה יזכו לחלק הארי של אותו, הצפוי להגיע ל-36.3% מהיקף ההשקעות הגרמניות בחו"ל, לעומת רמה קודמת של 29.8%. בארה"ב הגידול צפוי להגיע ל-7.6% מ-5.8%.
מלבד אזוריים מסורתיים, כגון: ארה"ב ואירופה, בגרמניה פוזלים לעבר השקעות במזרח הרחוק ובסין בעיקר. נציגים של חברת הביטוח הגדולה ביותר בעולם מינכן רה (Munich Re) ביקרו לאחרונה בנסיכויות המפרץ הפרסי, ובחנו את שוקי הנדל"ן של בחריין ושל איחוד הנסיכויות הערביות - שווקים שלמינכן רה אין כלל חשיפה בהם.
די-וולט דיווח, כי המשקיעים הגרמניים מתכוונים לנהל את נכסיהם בחו"ל כפי שמנהלי תיקים מנהלים מניות. כלומר, על ידי פיזור מדוד ובחינת הסיכונים של כל משק לגופו.
לעומת המשקיעים המוסדיים בגרמניה, עמיתיהם השוויצרים מחזיקים בפחות מ-2% בלבד בנכסים נדל"נים מחוץ לגבולות המדינה.
על פי הערכות, היקף החשיפה של משקיעים ערביים במדינות מערב אירופיות כמו גרמניה, צרפת וספרד, צפוי לגדול בשנה הקרובה, ואילו ההשקעות המוסדיים הגרמניים בנכסים במדינות ערב צפויות לרדת על חשבון התרחבות לשוקי מערב אירופה וארה"ב.
חלק משמעותי מהלך הרוח שעשוי להשפיע על השחקנים הגרמנים הוא רמת אמון של הגרמנים במשק המקומי - אשר נמצאת בשפל המדרגה ומושפעת, בין היתר, משערוריות חשבונאיות שנחתו לאחרונה על אירופה, כמו אדקו וחברת פארמאלט האיטליקית.
נציין, כי למרות העליות בבורסת פרנקפורט במהלך השנה האחרונה, בקרנות הנדל"ן המקומיות לא דווח על גידול משמעותי בזרימת ההון.
היקף הגיוס החודשי במהלך 2003 הסתכם בכ-305 מיליון אירו, כאשר עיקר הגיוס נרשם בחודשים האחרונים של השנה.ב-2002 הסתכמו הגיוסים בכ-325 מיליון אירו, וב-2001 הגיע קצב הגיוס החודשי לכ-690 מיליון אירו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.