זה לא סרט: חברת האחים וורנר תקים 30 קומפלקסים של בתי קולנוע בסין

במיזם משותף עם חברת הנדל"ן הסינית דאליאן וואנדה, שהתאפשר בעקבות שינוי חקיקה בסין, ייבנו בתי הקולנוע ב-15 ערים שונות

בעיסקת פיתוח הגדולה מסוגה שנעשתה אי פעם בסין, תקים חברת הפקות הסרטים הבינלאומית האחים וורנר (.Warner Bros) 30 בתי קולנוע, בכל אחד מספר מסכים, בלפחות 15 ערים שונות ברחבי סין. העיסקה היא פרי יוזמה משותפת חדשה שנחתמה בין חברת האחים וורנר אינטרנשיונל סינמס לבין חברת הנדל"ן הסינית דאליאן וואנדה.

הערים הסיניות שיזכו לארח את בתי הקולנוע החדשים של האחים וורנר כוללות את בייג'ין, שאנגחאי, טיאנג'ין, שניאנג, נאנינג, ווהאן, חרבין, דאליאן וזנגזו.

לפי העיסקה, דאליאן וואנדה הסינית תממן ותבצע את הקמת בתי הקולונוע, ואילו האחים וורנר תספק תמיכה טכנית ושירותי ניהול ותפעול מלאים למיזם.

ההסכם בין החברות הוא תוצאה של שינוי רגולטורי בסין, המאפשר לראשונה למפעילים זרים של בתי קולנוע להחזיק עד 75% מהבעלות על קולנועים סיניים. עם זאת, ההיתר החדש תקף רק בערים מסוימות שהגדיר השלטון בבייג'ין. קודם לכן, הוגבלה החזקת מפעיל זר בקולנועים סיניים (אולי מסיבות של חשש להשפעה תרבותית מערבית מזיקה?) עד לשיעור של 49% בלבד. שיעור זה נקבע לאחר הצטרפות סין לארגון הסחר העולמי, כצעד מגננה סיני.

"בשעה שסין ממשיכה להעמיק את הרפורמות המבניות בתעשיית התקשורת והבידור שלה, אנו מצפים להבשלתן של עיסקאות נוספות מסוג זה", אמר וואלאס ווקר, מנהל סניף שאנגחאי של חברת O'Melveny & Myers LLP האמריקנית (שבסיסה בלוס אנג'לס), המייצגת את חברת האחים וורנר הבינלאומית במגעים למיזם המשותף עם הסינים. "המשך הרפורמות יגדיל את מגוון ההזדמנויות העסקיות למשקיעים זרים, הרואים פוטנציאל עצום בגידול המהיר בהכנסה הממוצעת של תושבי הערים בסין, המלווה בשינוי בסגנון החיים שלהם. שינויים מהירים אלה יוצרים פוטנציאל אדיר לשוק הבידור והפנאי, ויזמים זריזים, כמו האחים וורנר, זיהו פוטנציאל זה, ואחרים יבואו ללא ספק בעקבותם", אמר ווקר.