ועדת הכלכלה דרשה היום (ד') מהממשלה להגיש לה בתוך שישה שבועות את רשימת כל תחנת הדלק הפועלות ברשיון וללא הגבלה בצו שיפוטי כלשהו. זאת, לאחר שהתברר, כי לאף משרד ממשלתי, כולל למשרד התשתיות, שהוא בעל העניין הראשי, אין רשימה מסודרת מעודכנת של התחנות המורשות.
גילוי זה הפתיע את יו"ר הוועדה, ח"כ שלום שמחון, בדיון בשתי הצעות חוק פרטיות ל"ייבוש" תחנות הדלק הפירטיות. שמחון טען, שהפעלת החוק המשולב, שייצא מההצעות שלו ושל ח"כ מלי פולישוק-בלוך (שינוי), דורשת "רשימה חיובית" של תחנות מורשות, לעומת "רשימה שחורה" של תחנות לא מורשות.
נציגי הממשלה הפתיעו את הוועדה בהודעה, לפיה קיים קושי בהכנת רשימת התחנות המורשות. עו"ד חגית אייזמן, ממשרד התשתיות, אמרה, כי משרדה אמנם מחזיק ברשימה של תחנות הדלק הציבוריות, "אך מעולם לא בדקנו אם יש להם רשיון עסק".
שמחון נדהם ואמר, כי אם החוק המוצע יתבסס על רשימת התחנות המורשות, יתמקד הפיקוח דווקא עליהן, ואילו התחנות הפירטיות ימשיכו לפעול ללא הפרעה. "קל יותר לפקח על מי שבסדר", אמר שמחון. לדבריו, משרד התשתיות כנראה חושש לפעול נגד פורעי החוק.
יעקב גזית, יועץ לחברות הדלק, אמר, כי יידרשו לממשלה לפחות שלוש שנים כדי להכין את הרשימה, הכוללות מאות תחנות. עו"ד אליעד שרגא, שמייצג את ארגון סוכני ובעלי תחנות הדלק, אמר, כי מי שהשקיע שני מיליון דולר בתחנה חוקית, לא יוכל להעביר את הבעלות על שמו, אלא כעבור מספר שנים. בינתיים, התחנה שרכש עלולה להיכנס אוטומטית לרשימה השחורה.
גלית לוי, ממשרד התשתיות, מסרה לוועדה, כי הממשלה מכינה הצעת חוק משלה נגד התחנות הלא חוקיות, אבל מסכימה לתמוך בהצעת החוק של פולישוק-בלוך, בתנאי שהיא תתואם עם הממשלה. על כך התרעמה פולישוק-בלוך, ואמרה: "אנחנו נפעל רק לטובת העניין. לא ייתכן שהחלטות יתקבלו בוועדת השרים, ומאיתנו יבקשו להיות חותמת גומי".
שמחון הודיע בתום הדיון, כי הוא מוכן להמתין חודש וחצי, להכנת הרשימות. אחרת תעלה לאישור מליאת הכנסת הצעת החוק בנוסח הקובע, כי רק לתחנות שמופיעות ברשימה החיובית תאושר אספקת דלק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.