לאחר שנים של עיכובים, מע"ץ תגיש תוכנית להרחבת כביש מספר 1 לוועדה לתשתיות לאומיות. בהוראות ביהמ"ש העליון חויבה מע"ץ להכין תוכנית מפורטת לתוספת נתיב שלישי בקטע שבין שורש לשער הגיא.
מע"ץ ביקשה לבצע את העבודה לפני למעלה משנתיים ואף נחתם חוזה עם האחים רויכמן בהיקף של 100 מיליון שקל לביצוע העבודה. מע"ץ סירבה במשך השנים להכין תוכנית מפורטת בטענה, כי ישנה תוכנית קיימת, מ.י. 200, המאפשרת הרחבה של עד 75 מטר.
המשרד לאיכות הסביבה, ובעיקר מתכנן המחוז דאז, שוני גולדברגר, ניהל מאבק נגד ביצוע העבודה בטענה, כי העבודה מחייבת תוכנית מפורטת עדכנית בין היתר כי מדובר באיזור המוכרז כגן לאומי.
מע"ץ נאלצה בשנים האחרונות לנהל דיונים רבים מול המשרד לאיכות הסביבה, בוועדות התכנון, ובוועדת לקרקע חקלאית ושטחים פתוחים.
מע"ץ הגיעה גם לבתי המשפט. אדם טבע ודין, הגישה עתירה מינהלית בבקשה להורות על הכנת תוכנית מפורטת. ביהמ"ש המחוזי דחה את הבקשה וביהמ"ש העליון קיבל את הערעור, וקבע כי על מע"ץ להכין תוכנית מפורטת.
במע"ץ החליטו, לאור חשיבות הפרויקט, לקדם את התוכנית להרחבת הכביש בוועדה לתשתיות לאומיות, על מנת לחסוך את הבירוקרטיה של ועדות התכנון.
מנכ"ל מע"ץ, אלכס ויז'ניצר אמר ל"גלובס", כי "מע"ץ תקיים בקרוב דיון בנושא על מנת להפיק לקחים". ויז'ניצר אישר, כי הוחלט לקדם את התוכנית בות"ל.
סמנכ"ל לתכנון במע"ץ, יוסי קופ, אמר: "ניסיוני מלמד, כי הות"ל היא הדרך המהירה לאשר תוכניות".
מנהל המחוז מטעם המשרד לאיכות הסביבה, שוני גולדברגר, אמר: "מע"ץ תמיד ניסתה לקצר הליכים בכל דרך אפשרית. הות"ל היא ועדה חוקית, לדעתי זה הליך מעוות שמנסה לנשל את המשרד לאיכות הסביבה מתפקידו. אני מניח שגם במקרה הזה נוכל לפקח ולבקר על ההליך ולוודא שנבחנות חלופות שונות, לרבות מינהור".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.