ריט ראשונה בישראל: דשקד ו-PMG יגייסו 50 מיליון דולר ממוסדיים

תשקיע כעת בארה"ב ולאחר אישור החוק בישראל תשקיע גם בארץ; תחלק 90% מרווחיה כדיבידנד

חברת דשקד הישראלית, יחד עם חברת PMG האמריקנית, מקימים בימים אלו את קרן ההשקעות בנדל"ן ריט הראשונה שתפעל בישראל. החברה תגייס 55 מיליון דולר ממשקיעים ישראלים, ותשקיע לפי שעה בשוק הנדל"ן האמריקני. לאחר אישור החוק בישראל בעניין זה, תשקיע הקרן גם בישראל.

דשקד נמצאת בבעלות פולאר נדל"ן - 80%, ומנכ"לה דב וייס - 20%. PMG נמצאת בשליטת המשקיע היהודי-אמריקני, זיל פלדמן, בעל עסקי נדל"ן בארה"ב.

על-פי התוכנית העסקית, המוצגת בימים אלה בפני נציגי המשקיעים, תגייס הקרן החדשה 50 מיליון דולר מ-20-25 משקיעים מוסדיים בישראל, בעיקר קרנות פנסיה, חברות ביטוח וחברות מהמיגזר הבנקאי. שתי היזמיות ישקיעו 5 מיליון דולר נוספים.

כל יחידת השתתפות בקרן תהיה בת 25 אלף דולר. הקרן תרכוש פרויקטים בארה"ב ביחס של 40% הון עצמי ו-60% מינוף בנקאי, כך שסך גיוס ההון יוכל להגיע ל-140 מיליון דולר.

בדעת החברה לרכוש כמה נכסים מניבים בארה"ב, בעיקר בנייני משרדים , קניונים ובנייני דיור להשכרה. התשואה הצפויה תהיה 7%-8% והקרן תתחייב לחלק דיבידנדים של 90% מרווחיה.

הקרן תהיה בשלב ראשון פרטית, והיזמים יתחייבו להפוך אותה לציבורית לאחר חמש שנים. זו היא מגבלה חשובה, מכיוון שהיא לא תאפשר לקוני היחידות למכור אותן בשוק החופשי במשך חמש שנים. החוק המתוכנן בישראל, לעומת זאת, קובע כי הקרנות יהיו ציבוריות מן ההתחלה.

הקרן תנוהל בידי חברת PMG, בעלת כ-200 נכסי נדל"ן בארה"ב, שתחייב לא למכור נכסים משלה לקרן החדשה. PMG תקבל דמי ניהול כמקובל בארה"ב - 2% מהכנסות, ותקבל 20% מרווחי ההון, אך רק בעת המכירה.

הקרן החדשה לא תשקיע לפי שעה בישראל, מאחר ועדיין אין חוק שיתן את הקלות המס שעליהן המליצה הוועדה המקצועית. עם אישור החוק, תרכוש הקרן גם נכסים בארץ.

הוועדה המקצועית בעניין המליצה שקרנות ריט ישראליות יחויבו להשקיע את רוב כספן בפרויקטי נדל"ן בישראל. הדבר יחייב את הקרן החדשה לעשות שינוי מבני במערכת ההשקעות שלה, וכרגע לא ברור איך יעשה הדבר.

וייס אמר: "החלטנו להקים את הקרן החדשה, משום שיש מודעות גוברת והולכת בישראל לנושא השקעות מסוג זה בנדל"ן. כל עוד אין חוק, אנחנו מציעים לישראלים להשקיע בשלב ראשון בארה"ב".