המשקיעים בארה"ב ממשיכים להזרים מזומנים לנדל"ן העסקי, למרות השטחים הרבים העומדים ריקים, דבר המוריד מהותית את שיעורי התשואה.
שוק הון הולך ומתחזק יצר עבור משקיעים רבים עודפי מזומנים, המחפשים אחר אפיקי השקעה. לעיתים מדובר בשטחי משרדים, תעשייה ומסחר במחירים גבוהים.
בדו"ח חדש של חברת הנדל"ן האמריקנית AEW Capital Management, נכתב ששיעורי הנכסים הפנויים הם מהגבוהים שנרשמו אי פעם.
שיעור הנכסים הפנויים הממוצע, עומד כיום על כ-16.9%, לעומת 8.3% שנרשמו בשיא הבועה. עובדה זו על פי הדו"ח לא מפריעה למשקיעים לחפש אחר השקעות חדשות.
בתקופה שבין נובמבר 2002 לנובמבר 2003, המשקיעים המוסדיים הזרימו 4.4 מיליארד דולר לנדל"ן מסחרי, גידול של 22% לעומת התקופה המקבילה שנה קודם לכן.
קרנות הנאמנות המתמחות בנדל"ן גם כן רשמו מחזורים גדולים, ובשנת 2003 הוזרמו אליהן 4.4 מיליארד דולר, הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה מאז שנת 1997.
שיעורי היוון או שיעור ההכנסה מהנכס בהשוואה לעלות הרכישה ירדו בשנתיים האחרונות בכ-2% בממוצע. גורם מרכזי למגמה זו הוא שיעור הנכסים הפנויים והמחיר המבוקש שעולים, בשל הביקושים במקומות אטרקטיביים. משקיעים טיפוסיים דוגמת קרנות הפנסיה וחברות גדולות מגלים, כי הם מתחרות כיום בקרנות נדיבות עם כיסים מאוד עמוקים.
המשקיעים מוכנים לקבל תשואה נמוכה יותר על נכסי נדל"ן מסחרי, מאחר ואלה עדיין מציגים תשואות גבוהות יותר מכל מכשיר סולידי אחר, דוגמת אגרות חוב, ובאופן מסורתי, שוק הנדל"ן האמריקני היה יציב יותר משוק המניות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.