המזרחי מסרב לממן בניית המגדל השני בפרויקט של חב' אריה את עופר בנתניה

הפרויקט רווחי ואין לגביו צו הקפאת הליכים; עו"ד נס: הבעלים יעבירו 7.5 מ' ש' מחשבונות פרטיים

בנק המזרחי מסרב לממן את בנייתו של המגדל השני בפרויקט המגורים היוקרתי של אריה את עופר, על חוף הים בנתניה. כך הודיע הבנק למנהל המיוחד של החברה, עו"ד שלמה נס. הבנק נימק את החלטתו "בנסיבות שנוצרו בחברה".

הפרויקט בנתניה, בן 186 דירות בשני מגדלים, נמצא בבעלות אריה את עופר - 67% ותמד תעשיות (שמואל ואהרון טביביאן) - 33%. הוא אמור להיות אחד ממוקדי הרווח העיקריים של החברה.

היזמים מכרו כמעט את כל הדירות במגדל הראשון, וקיוו להרוויח 17 מיליון שקל ממכירת הדירות במגדל השני. הפרויקט בנתניה רווחי, ואין לגביו צו הקפאת הליכים.

עם זאת הודיע בנק המזרחי, כי אם יימצא משקיע שייכנס לאריה את עופר, או לפרויקט בנתניה, ישקול הבנק מחדש את עמדתו.

המנהל המיוחד נס ממליץ להמשיך בהפעלת החברה ובבניית הפרויקטים שלה. נתונים שריכז קובעים, כי גמר כל הפרויקטים יניב לחברה, תוך 10 שנים, רווח של 122 מיליון שקל.

הוא מעריך, כי תחזית זו תעודד משקיעים לבדוק את רכישת החברה, אך הוא מעיר, כי יהיה צורך לאמת באופן יסודי את הנתונים.

נס אומר: "מספר לא מועט של גורמים מבקשים לבחון את נתוני החברה לצורך השקעה, והתחלנו לבדוק אפשרות רכישתה על-ידי משקיע". מקור המקורב לחברה אמר, כי חברת אזורים מנהלת מגעים לרכישת החברה או פרויקטים שלה. הנהלת אזורים אמרה בתגובה, כי לא מתנהל כל מו"מ או מגעים בעניין זה.

המנהל המיוחד מוסר, כי בעלי החברה, אריה ועופר גרשון, הסכימו להעביר לחברה 7.5 מיליון שקל מחשבונות פרטיים שלהם. בנוסף, הסכימו למכור 10 דירות בבעלותם בבאר שבע, לפרוע את המשכנאות לבנקים, ולהעביר לחברה את התמורה - מיליון שקל.

הוריהם של הבעלים, עקיבא ובן-ציון גרשון, הודיעו שיקצו משרד לחברה, בתוך נכס פרטי שלהם, וכך יחסכו לחברה דמי שכירות על משרדים.

שופטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע, שדה דברת, תדון ביום א' הקרוב בדו"ח הראשוני שהמנהל הגיש בסוף השבוע, ובהמלצותיו.

פרויקטים