מיקור חוץ: יועצי הנדל"ן פועלים להשגת עליונות באסיה

הענף גדל בקצב שנתי של כ-20% והיקפו יגיע עד 2005 ל-260 מיליארד דולר

יועצי הנדל"ן הגדולים בעולם פועלים להשגת עליונות באסיה, בתקווה שהדבר יעניק להם חוזים שמנים מצד חברות ענק בינלאומיות, המבקשות למצוא גורם אחד מקצועי, שיטפל בתיק הנדל"ן העולמי שלהן. חברות רבות אינן מעוניינות עוד להעסיק מאות עובדים לטיפול בבניינים בעולם שבבעלותן, או בנכסים אותם הן משכירות לגורם נוסף.

תחת זאת, הן מעבירות את הטיפול באותם נכסים לקבלני "אאוטסורסינג", (מיקור חוץ). המדובר בספקי שירותי נדל"ן, כמו ג'ונס לאנג לה סאל או CB Richard Ellis Group.

אנליסטים טוענים שענף זה גדל בקצב שנתי של כ-20% ושהיקפו יגיע עד 2005 ל-260 מיליארד דולר. שתי החברות הנ"ל, המתמחות בייעוץ בענייני נדל"ן, מרוויחות עתה חלק ניכר מההכנסות שלהן בארה"ב ובאירופה, אך הן צופות גידול מהיר בהכנסות מאסיה, איזור המאופיין במשקים צומחים בשיעורים חדים ובפעילות ערה בענף הבנייה, במיוחד בהודו ובסין. שתי החברות הנ"ל נחשבות למובילות מבחינה עולמית בשירותי נדל"ן, והן בחרו במנהלים אוסטרלים להוביל את הרחבת פעילותן באסיה.

"פשוט הימרנו על האיזור ואנו חושבים שההימור יתברר כנכון", אמר פיטר בארג', העומד בראש חטיבת ג'ונס לאנג לה סאל בסינגפור.

לה סאל, הרשומה למסחר בניו יורק, רשמה אשתקד זינוק של 19% בהכנסות בגין פעילותה באיזור אסיה-פאסיפיק, והן הסתכמו בכ-172 מיליון דולר.

נתון זה מהווה כ-17% מכלל המכירות. התרחבות החברה בסין ובהודו סייעה גם להגדיל את הוצאות התפעול שלה ב-20%.

בארג' טוען כי נוכחות איתנה באסיה הכרחית אם רצונה של החברה בשורותיה הוא עובד לזכות ביותר חוזים מצד חברות בינלאומיות. אלה כרוכים בניהול משא ומתן על חוזי חכירה, ובייעוץ בנושאים כמו מהו גודל השטח לו נזקק השוכר (חברה במקרה זה).

"אם אתה חותם על חוזה עולמי, אתה רוצה לקבל אותה רמת שירות בכל מקום בעולם", אומר בארג'. בארג' מספר שהחברה שלו זכתה לאחרונה בחוזה עם ענקית מוצרי הצריכה האמריקנית פרוקטר אנד גמבל לניהול תיק הנדל"ן שלה בעולם. במסגרת החוזה, הועברו אליה 600 מעובדי פרוקטר, שעסקו עד כה בשורות החברה בטיפול בתיק הנדל"ן שלה.