כניסתה של קבוצת קריסטל לשותפות ב-33%, העשויה לגדול עד 50%, בחברות של אורי דורי מהווה ציון דרך בקבלנות הבניין הפרטית בארץ - אורי דורי הוא הקבלן הפרטי המוביל האחרון, שעבד ללא שותף וללא גיבוי פיננסי חיצוני.
עכשיו משנה גם הוא את הכיוון ואת המדיניות, לוקח שותף, כדי לחזק את מבנה ההון, לייצב את החברה ולאפשר הרחבת הפעילות.
עיסקת קריסטל תאפשר לדורי להתרחב לפעילויות חדשות, החל משותפות בבניית תחנת כח המופעלת בגז, וכלה בסלילת כבישים במזרח אירופה. אם היו לה בעיות נזילות, דבר שדורי הכחיש בתוקף, הן נפתרו עתה.
עברו הימים, שבהם היה יכול קבלן לפעול לבדו ללא שותפים. חברותיו של מרדכי יונה לקחו את משפחת ברזני כשותפים. אבי ארנסון שותף עם דירום (עזרא חקשורי) בהשקעות מרכזיות בישראל ובפולין. קבלנים שניסו לעבוד לבדם, ללא שותף חיצוני, כמו רובננקו וברנוביץ, נקלעו לקשיים.
אחרי עיסקת דורי-קריסטל, נותרו רק שתי חברות נדל"ן פרטיות בינוניות פלוס ללא שותף - רמט והאחים גינדי. אך לכמה זמן?
סימן מעודד הוא שרוב השותפים החיצוניים הם משקיעי חוץ - דרום אפריקאים אצל דורי, קרן סטוגה הקנדית אצל ארנוסון-דירום, ברזני אצל יונה.
משה סטולר מקנדה החל לבנות 300 דירות בירושלים, ואפילו קרן אפולו הבינלאומית מגלה עניין ברכישת נדל"ן בארץ. בנוסף, משקיעי חוץ מצרפת, איטליה ומדינות אחרות בודקים אפשרות להקים כאן קרנות ריט להשקעה בנדל"ן.
מדוע זה קורה? השפל של השנים האחרונות גרם לכך שישראל אינה יקרה, ושניתן לרכוש בה נכסים במחירי מציאה. התחזקות האירו מול הדולר, וכמובן מול השקל, מקלה על משקיעים רבים עם כסף בכיסים להגיע לישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.