חולדאי: לאחד את ת"א-יפו עם רמת-גן, גבעתיים ובני-ברק

לדבריו, יש לצמצם את מספר הרשויות ל-30 או ל-60 לכל היותר. לדבריו, הנימוק המרכזי באיחוד הרשויות אינו בצמצום מספר סגני ראש העיר, כפי שהנושא הוצג, אלא באיחוד התשתיות, שילוב צרכים תרבותיים, יצירת צדק חברתי וצמצום פערים בין רשויות

"יש לאחד לאלתר את ת"א-יפו עם שכנותיה רמת-גן, גבעתיים ובני-ברק לעיר מטרופולינית אחת. אני מוכן אפילו להתפטר לשם מימוש חזון זה, כדי שלא יאשימו אותי במגלומניה כמי שרוצה לעמוד בראש הישות המאוחדת", כך אמר ראש עיריית ת"א, רון חולדאי, בסיור שאירגן בסוף השבוע המרכז הישראלי לניהול (המי"ל).

לדברי חולדאי, איחוד ארבע הרשויות לעיר אחת יאפשר קבלת החלטות רציונאליות בפיתוח המוניציפאלי של מטרופולין ת"א. "ת"א היא ישות עירונית קטנה שנושאת על גבה רשויות גדולות ממנה וקולטת מידי יום פי שלושה נוסעים ועובדים מאשר מספר תושביה. הדבר מביא להתנגשות בין האינטרס המקומי לאינטרס המטרופוליני", אמר

"כיום, כראש העיר ת"א יש לי אינטרס לשמור על תיאטרון 'הבימה' בתוככי ת"א, כפי שלראש העיר ר"ג יש אינטרס בשמירת האצטדיון העירוני שלו בעיר. אך אם תהיה זו עיר מאוחדת אחת לא תהיה בעיה לראש העיר לאשר העברה של מרכזי תרבות וספורט למקום אחר במטרופולין לפי הצורך", ציין.

לדבריו, יש לצמצם את מספר הרשויות ל-30 או ל-60 לכל היותר. לדבריו, הנימוק המרכזי באיחוד הרשויות אינו בצמצום מספר סגני ראש העיר, כפי שהנושא הוצג, אלא באיחוד התשתיות, שילוב צרכים תרבותיים, יצירת צדק חברתי וצמצום פערים בין רשויות.

מהנדס העיר ת"א, אדריכל דני קייזר, אמר בסיור כי עבודת התכנון העירונית לחמש השנים הבאות, בכל הקשור לפיתוח האורבני של העיר, עומדת בהלימה מלאה עם תמ"א 35. לדברי קייזר, התוכנית מתבססת על עובדת היותה של ת"א הבירה הכלכלית והתרבותית של ישראל והיותה מרכז מטרופוליני ומוקד של השכלה גבוהה.

בעיריית ר"ג דחו על הסף את הצעת האיחוד של חולדאי: "אנחנו לא עומדים בקצב של ההצעות ובינתיים, אנחנו ממתינים לאולימפידה שהובטחה בת"א". גם בעיריית גבעתיים דחו את ההצעה: "רעיונות לא חסר, אבל תושבי גבעתיים בחרו לגור בעיר בשל ייחודה - עיר קטנה ומודרנית בלב איזור המרכז, עם איכות חיים גבוהה מאוד לתושביה".