פולאר נדל"ן ערבה לאשראי בנקאי בסך של כ-28 מיליון שקל שנטלה אגודת מכבי ת"א לצורך החזר חובות, ושככל הידוע מסווגת כיום לקבוצת הכדורסל של המועדון (הנשלטת בידי רענן כץ, דיוויד פדרמן ועו"ד שמעון מזרחי). כך עולה מדו"חות החברה-האם פולאר השקעות. האשראי הבנקאי למכבי ת"א מובטח בשעבוד של משבצת קרקע, בשטח של 75 דונם, הסמוכה לקאנטרי קלאב בצפון ת"א, ממערב לכביש החוף.
מדובר בעסקת אופציה משנת 1999, המותנית בשינוי ייעוד הקרקע שקיבלה מכבי ת"א לצורך הקמת אצטדיון כדורגל. עם מימוש האופציה, תתקשר פולאר נדל"ן בעסקת קומבינציה לבניית מתחם מגורים, בתמורה לשיעור ממכירות הפרויקט או סכום מינימלי של 10 מיליון דולר. תוקף האופציה עד למארס 2007, והיא מותנית בכך שפולאר נדל"ן תדאג להארכת תקופת ההלוואה, שעמדה לפירעון באוקטובר 2003.
פולאר השקעות מציינת, כי פולאר נדל"ן ערבה לסך של 11.5 מיליון שקל מיתרת ההלוואה הנ"ל (מעבר לשעבוד הקרקע). החברה מציינת, כי העסקה עם מכבי ת"א צפויה להיכלל במסגרת עסקה עם קבוצת שיכון ובינוי, שבעקבותיה הסכים הבנק המממן על דחיית הפירעון עד סוף החודש. גורם המקורב לפולאר נדל"ן, מסר היום כי מאחר ומדובר בשעבוד איתן, צפוי הבנק להמשיך ולהאריך את ההלוואה עד למועד מימוש האופציה.
פולאר נדל"ן נחשבת בשנים האחרונות לעקב אכילס של פולאר השקעות, המשתייכת לקבוצת שרם-פודים-קלנר. הפסדיה הכבדים של החברה היזמית והיקף חובותיה, היוו גורם מכריע בהפחתת הדירוג הגורפת אשתקד לאג"ח שהנפיקה החברה האם (ל-BBB מינוס). החברה הציגה אשתקד הפסד של 47.4 מיליון שקל, לעומת הפסד של 31.2 מיליון שקל ב-2002. ההפסד אשתקד נבע בעיקר משחיקת הרווחיות הגולמית וגידול חד בהוצאות המימון שהסתכמו ב-38.6 מיליון שקל, מרביתו בשל ייקור הריבית הריאלית ברבעון השני.
נכון למועד חתימת הדו"חות, מדווחת פולאר השקעות, הגיעה פולאר נדל"ן לסיכומים עקרוניים עם הבנקים המממנים לגבי אשראים שאינם במסגרת ליווי פרויקטים, שחלקם טרם גובשו להסכם סופי בכתב, לפריסת קרן ההלוואות לטווח של עד 9 שנים, בתמורה לשעבוד נכסים נוספים, עמידה בהתניות פיננסיות שונות וערבויות בעלים.
במקביל, ממומנת פולאר נדל"ן בעיקר באמצעות הלוואות בעלים מפולאר השקעות, המחזיקה ב-71% ממניותיה. בסוף דצמבר 2003 עמדה יתרת הגירעון בהון החוזר של החברה על כ-166 מיליון שקל והיא כוללת אשראי לזמן קצר בסך 223 מיליון שקל מבנקים. יתרת ההון העצמי והלוואות הבעלים הסתכמו ב-53.6 מיליון שקל ו-161.8 מיליון שקל בהתאמה.
כחלק מהצעדים שבהם נקטה פולאר נדל"ן לצורך הקטנת האובליגו שלה, נחתם בדצמבר 2003 הסכם בין החברה-האם לסקום מקבוצת שיכון ובינוי, המחזיקה בכ-20% ממניות פולאר נדל"ן. במסגרת ההסכם, שטרם הושלם, תרכוש פולאר אחזקות את אחזקות סקום בפולאר נדל"ן, כולל פירעון הלוואות בעלים, בסכום של 61.5 מיליון שקל. כמו כן, שוחררה סקום מערבויות בסך של 2 מיליון דולר לפולאר נדל"ן.
במקביל, תמכור פולאר נדל"ן לסקום ולחברות נוספות מקבוצת שיכון ובינוי כשליש מנכסיה, תמורת 66 מיליון שקל, שישמש לפירעון הלוואות הבעלים לסקום (כ-19 מיליון שקל) ולפולאר השקעות (כ-47 מיליון שקל). בנוסף, תיקח על עצמה סקום, במסגרת העסקה, אשראים בנקאיים של פולאר נדל"ן בכ-17 מיליון שקל וערבויות בכ-35 מיליון שקל, בגין נכסים הכלולים במסגרת העסקה הנ"ל, שאמורה להיסגר עד סוף חודש מאי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.