השימוש ברכבת בישראל נמוך ב-84%-48% מאשר במדינות מערב אירופה, כך קובע בנק ישראל בסקירה השנתית על המשק הישראלי.
על-פי הנתונים, הנתח של הרכבת באירופה בסך התחבורה הציבורית הבינעירונית מגיע בחלק מהמדינות ליותר משליש, בעוד שבישראל השימוש ברכבת זניח.
עוד מתברר מהנתונים, כי אורך מסילות הרכבת בישראל יחסית לשטח המדינה נופל בחצי מהממוצע באירופה, ומספר הק"מ שנוסע כל תושב ברכבת נמוך לעיתים עד 90%.
בבנק ישראל מציינים, כי לרכבת יש השפעה חיובית על ההתפתחות הכלכלית בכמה תחומים חשובים ובהם, קירוב הפריפריה למרכזי התעסוקה, אופטימיזציה של שימושי קרקע, פחות נזק לאיכות הסביבה, פחות תאונות דרכים, וחיסכון במקורות למשק.
כלכלני בנק ישראל מדגישים, כי לאחר שנים רבות של הזנחה, חל בשנים האחרונות מפנה וההשקעה בתשתית הרכבות גדלה משמעותית. ב-2003 גדלה ההשקעה בתשתית הרכבות ב-18% והסתכמה ב-913 מיליון שקל זאת לאחר זינוק חד של 83% ב-2002.
ב-2008-2004 צפויה השקעה של כ-20 מיליארד שקל ברכבת בחמש השנים הבאות, בעקבות החלטות הקבינט הכלכלי-חברתי. בין השאר מדובר בהחלטה לחבר את רשת הרכבות לכל עיר מעל 50 אלף תושבים.
בבנק ישראל מציינים, כי תוכנית הפיתוח משקפת ראייה ארוכת טווח, שמהיבטים מסוימים יוצרת התחייבות קשיחה רבת שנים לספקים.
עוד אומרים בבנק ישראל, כי על מנת לאפשר את תוכנית הפיתוח הופרדה הרכבת מרשות הנמלים והפכה לחברה ממשלתית, דבר שיסייע לה גם לגייס כספים עצמאית ובעזרת ערבות הממשלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.