איזור מערב לונדון שומר על מעמדו כאיזור היקר ביותר בעולם לשכירות עבור עסקים. כך עולה מסקר החטיבה האירופית של חברת הנדל"ן הבינלאומית קושמן, וואקפילד אנד בייקר, שהגיע לידי סוכנות בלומברג. מערב לונדון, בו שוכן מלון ריץ המפורסם, מתגאה במחירי שכירות מדהימים של 1,367 אירו למ"ר לשנה (1,680 דולר למ"ר). במקום השני ניצבת פריז, עם מחירי שכירות של 878 אירו (1,080 דולר) למ"ר לשנה. פריז עקפה בסקר הנוכחי את טוקיו, שירדה למקום השלישי עם שכירות ממוצעת לעסקים של 758 אירו (930 דולר) למ"ר לשנה. עיקר התחזקותה של פריז מוסבר בעליית שער האירו מול היאן והדולר.
ניו-יורק נותרה לפי הסקר במקום הרביעי בערים היקרות בעולם לשכירות מסחרית, עם ממוצע של 704 אירו (866 דולר) למ"ר לשנה. את רשימת 10 הערים היקרות משלימה הפעם בירת אירלנד, דבלין (506 אירו למ"ר לשנה), שדחקה החוצה מהרשימה את העיר היקרה ביותר בגרמניה, פרנקפורט. טוקיו וניו-יורק הן שתי הערים היחידות ברשימת 10 הערים היקרות בעולם שאינן אירופאיות.
סקר קושמן קובע, כי מחירי השכירות בממוצע עולמי ירדו לאור העובדה שחברות רבות ובנקים הקטינו את שטחי השכירות שלהם, כתוצאה מהמיתון העולמי והירידה ברווחיות החברות. הדבר הביא לעליית ההיצע מול צמצום הביקוש, וכפועל יוצא לירידת מחירים. על פי קושמן, צפויות ענקיות הפיננסים כגון סיטיגרופ ו-HSBC לרשום התאוששות בעסקיהן, ויחד עם השיפור ברווחים יעלו מחירי השכירות.
הדו"ח שצורף לסקר מציין, כי "ככל שהאווירה העסקית ממשיכה להשתפר, יעלו בהדרגה גם מחירי השכירות של המשרדים".
הסקר בדק 202 איזורי משרדים ומסחר ובעולם. נמצא, כי ב-40% מהם מחירי השכירות עלו או נשארו ללא שינוי בשנת 2003, וב-60% נרשמו ירידות מחירים. בממוצע, מחירי השכירות ב-45 מדינות שנסקרו ירדו ב-2003, במונחים של המטבע המקומי, ב-3%. זאת, בהשוואה לירידה חדה יותר של 7% בממוצע באותן מדינות בשנת 2002.
החלטת חברות להרחיב את שטחי השכירות שלהן ולתפוס משרדים נוספים תבוא רק בשלב מאוחר יותר, לאחר התבססות ההתאוששות בעסקיהן ולאחר שהחברות יחליטו כיצד לגדול, באיזה שוק וכמה אנשים נוספים לשכור, מציין הדו"ח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.