הונגריה - תחזית: עליית מחירים קרובה בענף הנדל"ן למגורים

"לנוכח שיעור הנכסים הפנויים בהווה, המחירים אינם יכולים לרדת עוד"

מומחים שלקחו לאחרונה חלק בשני כנסים, הצביעו על שתי מגמות חדשות הנוגעות להשקעות בנדל"ן בהונגריה, בכלל זה עליית מחירים קרובה בענף הנדל"ן למגורים.

נציגים רבים שנכחו בכנס, שהוקדש לשוק הנדל"ן בהונגריה, ונערך בווינה ב-19 במארס, על ידי Hochegger Communications Consulting Kft, טענו שמחירי הדיור בהונגריה צפויים לעלות בשיעור חד, לאחר הצטרפות המדינה לאיחוד האירופי במאי השנה. הם אמרו כי תחזית זו מבוססת על מה שאירע במדינות אחרות, עם הצטרפותן לגוש.

בנוסף, מבוססת תחזית זו גם על יתרונותיה של הונגריה, כמו קרבתה לאוסטריה.

גורם אחר עליו מבוססת תחזית זו הוא הפשטות היחסית והאמינות של רישום המקרקעין בהונגריה, המקל על זרים לרכוש קרקע בהונגריה, בהשוואה למדינות שכנות אחרות.

באשר לנדל"ן מסחרי, המומחים צופים גם כאן עליית מחרים לאחר ההצטרפות לאיחוד האירופי, אלא שמטעמים אחרים.

"לנוכח שיעור הנכסים הפנויים בהווה, המחירים אינם יכולים לרדת עוד", מסביר יואכים לנגרסדורף, מנהל הזרוע המזרח אירופית של חברת נדל"ן סובה באו, שבסיסה בווינה.

סובה מתכננת להקים בהונגריה בניין משרדים , סמוך ל-Buda's Clark .