דניה סיבוס בדרך לצ'כיה: צפויה לרכוש חברה מקומית תמורת 11 מיליון יורו

מחזור המכירות של החברה הנרכשת עמד ב-2003 על 93 מיליון יורו * פיני כהן, יו"ר הדירקטוריון: "דניה תנסה להיכנס לפעילות בכל מקום שבו לאפריקה ישראל יש פעילות יזמית"

חברת דניה סיבוס, בשליטת קבוצת אפריקה ישראל, דיווחה היום לבורסה על מזכר הבנות שחתמה בנוגע לרכישת חברת צ'כית שעוסקת בתחומי הבנייה התשתיות ואיכות הסביבה, תמורת 301 מיליון קורונות צ'כיות, שהן כ-11 מיליון יורו. הסכום הסופי שלפיו תיסגר העסקה תלוי בבדיקת הנאותות שתיערך לחברה הצ'כית והתוצאות העסקיות שלה בסוף חודש ספטמבר השנה.

בעסקה המתגבשת תרכוש דניה 70% מהחברה הצ'כית מידיו של בעל השליטה בחברה הצ'כית. מחזור המכירות השנתי של החברה הצ'כית עומד היום על כ-93 מיליון דולר ולחברה צבר הזמנות גבוה המבטיח את המשך צמיחתה בשנים הבאות. לדברי יו"ר הדירקטוריון של החברה, פיני כהן, שמשמש גם כיו"ר החברה האם אפריקה ישראל, החברה הנרכשת היא רווחית.

כהן: "שיעורי הרווחיות הגולמית של החברה הצ'כית גבוהים מאלו הנהוגים בארץ, מבין חברות הביצוע שעדיין מרוויחות". מדובר על שיעורי רווחיות של כ-5.5% לעומת שיעורי הרווחיות הנהוגים בארץ, אשר עומדים על 3.5% לכל היותר. גם מבחינה תפעולית החברה שנרכוש, אם נרכוש, היא רווחית. מעבר לכך החברה הציגה צמיחה של כ-10% ב-3 השנים האחרונות במחזור המכירות, תוך שמירה על שיעורי הרווחיות.

"שיקול נוסף שעמד בבסיס ההחלטה שלנו לרכוש את החברה הצ'כית הוא העובדה שהשוק הצ'כי מוכר לנו לאחר 7 שנות פעילות בו באמצעות אפריקה ישראל. ההיכרות העמוקה עם השוק מסייעת לנו בעת קבלת החלטת ההשקעה הנוכחית בחברה הצ'כית. למעשה, דניה מיישמת את האסטרטגיה העסקית של קבוצת אפריקה ישראל שלפיה במדינות שבהן יש לנו פעילות יזמית, ננסה להיכנס גם לפעילות קבלנית.

"עשינו את זה ברוסיה ובקנדה, אנחנו עושים את זה עכשיו בצ'כיה ולא מן הנמנע שביום מן הימים נעשה זאת גם בארה"ב. ישנה גם אפשרות שבמדינות בהן אין לנו פעילות יזמית ודניה תיכנס אליהן, תבוצע הפעילות היזמית על ידי דניה עצמה".

נתון נוסף שהשפיע על קבלת החלטת הרכישה הוא העובדה שבחודש מאי הקרוב צ'כיה עומדת להיכנס לגוש האירופאי. על פי ההערכות, ההשקעות של מדינות מערב אירופה בשווקים המתפתחים של מדינות מזרח אירופה צפויות לגדול ועימן גם ערך הנדל"ן במדינות המתפתחות. בנוסף פעילה החברה גם בסלובקיה ולהערכתי מדובר במדינה בעלת פוטנציאל צמיחה גדול ביותר בתחום הנדל"ן".

דניה סיבוס, בדומה לחברות ביצוע רבות בענף הנדל"ן, נפגעה קשות מהעלייה בעלות העסקת הפועלים על רקע המשבר עם הפלשתינאים ומדיניות ההגירה של מדינת ישראל. לפיכך פנתה החברה לחו"ל על מנת לשפר את שיעורי הרווחיות. בנוסף הושפעו תוצאות החברה בארץ מהעלייה בשאר תשומות הבנייה מה ששחק את הרווחיות של דניה סיבוס ב-2003, למרות הגידול בהכנסות. החברה דיווחה על הכנסות של 1.3 מיליארד שקל, לעומת 1.19 מיליארד שקל ב-2002. עם זאת, הרווחיות הגולמי נשחקה מ-5.16% לכ-4% מההכנסות, מה שהביא לירידה של 20.7% ברווח התפעולי ל-34.8 מיליון שקל, ושל 9.7% ברווח הנקי ל-29.7 מיליון שקל.

עם זאת, נראה שברבעון הרביעי דניה התגברה על השחיקה והצליחה לתרגם את הגידול בהכנסות לשיפור משמעותי בשורות הרווח. ההכנסות ברבעון הרביעי הסתכמו בכ-401.7 מיליון שקל, לעומת 344.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ו-329.4 מיליון שקל בקודם. שולי הרווח הגולמי השתפרו מ-3% במקביל ו-3.6% בקודם לכ-4.5%. בעקבות זאת מצליחה החברה לרשום גידול חד ברווח התפעולי, שהסתכם בכ-13.8 מיליון שקל (6.2 מיליון שקל במקביל, 7.6 מיליון שקל בקודם), והן ברווח הנקי שהסתכם בכ-10.6 מיליון שקל (6.4 מיליון שקל במקביל, 6.6 מיליון שקל בקודם).

בסוף 2003 עמד הונה העצמי של דניה סיבוס על 284.2 מיליון שקל, מתוך מאזן כולל של 773.2 מיליון שקל. בחודש פברואר השנה חילקה החברה כמעט מחצית מהונה כדיבידנד לבעלי מניותיה: 110.3 מיליון שקל. גם לאחר חלוקת הדיבידנד מדובר בחברה בעלת מאזן איתן שהחוב הפיננסי שלה מסתכם בכ-14.3 מיליון שקל בלבד ובקופתה שוכבים (ערב חלוקת הדיבידנד) 200.2 מיליון שקל במזומן, ו-48.7 מיליון שקל בני"ע סחירים. *