מנהלת מחוז מרכז במשרד לאיכות הסביבה, בת שבע קופטש, שלחה מכתב התראה לראש עיריית אריאל, רון נחמן, על כך שמתקן הטיפול בשפכים של העיר אינו מתפקד, ושפכים גולמיים מזהמים את אגן נחל שילה.
לדברי קופטש, השפכים מהווים מקור ליתושים, והם מזהמים מקורות המים. רוב יישובי יהודה ושומרון אינם מחוברים למתקנים לטיהור שפכים, ולכן שפכיהם זורמים לואדיות ולנחלים או מחלחלים לקרקע. מאחר והיישובים בנויים על אקוויפר ההר, שמאופיין בקרקע סלעית, רוב השפכים מחלחלים במהירות לתוך האקוויפר ומזהמים את מימיו.
נחמן מתבקש לבצע פעולות להפסקה המיידית של הזיהום, למנוע את הישנותו, ולדווח למשרד לאיכות הסביבה על הפעולות שננקטו. לדברי קופטש, באם ההנחיות לא יבוצעו בכוונתה להתחיל בהליכי אכיפה לרבות הגשת כתב אישום.
חוק המים קובע קנס של 350 אלף שקל או מאסר של 7 ימים והימשכות העבירה גוררת קנס יומי של 23,200 שקל.
מכתב התראה נשלח גם לראש המועצה כפר קאסם, עיסא סמי, בעקבות חשד להזרמת שפכים מהיישוב לנחל רבה.
במקביל, הזמין סגן מנהל מחוז תל אביב במשרד לאיכות הסביבה, עמיר אשד, את ראש מועצת כפר שמריהו, שמואל בן-טובים, לשימוע בעקבות חשד לעבירה על חוק המים.
לטענת המשרד לאיכות הסביבה, בהעדר מערכת ביוב, מזרימים תושבי היישוב שפכים גולמיים לבורות ספיגה המחלחלים ישירות לאקוויפר החוף ומזהמים אותו. אשד מדגיש, שהזימון בוצע לאחר מספר התראות.
בן-טובים טען שבורות הספיגה אינם מזהמים את האקוויפר, וכי הוא מקדם תוכניות להתחברות למכון טיהור. לדברי אשד, הזימון לשימוע הוא שלב באכיפה המנהלית, לפני נקיטת הליכים משפטיים נגד המועצה ונגד בן-טובים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.