ניו יורק: תחזית לירידה של 10% בהיקף ההשקעות עד 2006

40 מיליארד דולר ממתינים בצנרת לטובת בנייה באיזור

היקף ההוצאות על בנייה בתחומי "התפוח הגדול" יירד בכ-10% עד שנת 2006, לפני שיתחיל לעלות שוב, כך עולה מתחזית חדשה שהתפרסמה בשבוע שעבר.

עד סוף השנה הנוכחית, היקף ההוצאה הכספית צפוי להגיע ל-15 מיליארד דולר, זאת לעומת השיא שנרשם בשנת 2003, שעמד על 16.7 מיליארד דולר.

על פי התחזיות, שנת 2005 תסתכם ב-14.8 מיליארד דולר, ושנת 2006 תסתכם ב-15.8 מיליארד דולר. שוק הנדל"ן שלא למגורים הוא סימן השאלה הגדול ביותר על פי התחזית. אנליסטים מעריכים, כי סגמנט זה של השוק עשוי לרשום את הירידה הגדולה ביותר. לעומת זאת, ההשקעה בתשתיות היא הסגמנט שזוכה למימון הפדרלי הגדול ביותר בעיר, בעיקר בדאון טאון במסגרת שיקום מרכז הסחר העולמי לאחר 11 בספטמבר.

בשנה שעברה סגמנט התשתיות היה אחראי למעלה ממחצית ההשקעה בשוק הנדל"ן הניו יורקי. בעוד היקף ההשקעה ירד, התחזיות לשוק העבודה חיוביות יותר. בהמשך לפרסומים בשבוע שעבר על התחזקות שוק העבודה האמריקני הכללי, התחזית לגבי שוק הנדל"ן מעריכה, כי מספר העובדים בענף יעלה ל-120 אלף, לעומת 118 אלף כיום. להערכת פטרישיה לנקסטר ממחלקת הבינוי בעיר, כ-40 מיליארד דולר מצויים בצנרת לטובת בנייה באיזור ניו יורק.

התוכניות הללו, בין אם ייצאו אל הפועל בסופו של דבר או לאו, כוללות גם את תוכנית האב של ניו יורק לקראת אירוח המשחקים האולימפיים בשנת 2012, במידה והעיר אכן תזכה לארחם, וכן את התוכניות לדאון טאון מנהטן ואיזור גראונד זירו ובניית שני אצטדיונים חדשים לעשרות אלפי צופים.