הסתיימה בנייתו של הגשר הגבוה בעולם בדרום צרפת

הגשר מתנשא לגובה של 270 מטר כשעמוד התמיכה הגבוה ביותר שלו מגיע ל-340 מטר, כגובהו של מגדל אייפל

בשבוע שעבר הסתיימה בדרום צרפת בנייתו של גשר התחבורה הגבוה בעולם. הגשר שעובר מעל נהר הטארן, בהרי מאסיף סנטרל שבדרום צרפת מתנשא לגובה של 270 מטר, כשעמוד התמיכה הגבוה ביותר שלו מגיע ל-340 מטר- מה שהופך אותו לגשר הגבוה בעולם.

גשר מיו (Millau Viaduct) הינו גשר אגרה, שיאפשר לכלי רכב לחצות עמק שרוחבו 2.5 ק"מ, והוא צפוי להיפתח לתנועת נוסעים עד סוף השנה. הגשר יהפוך למעשה לנתיב תחבורתי חדש בין פאריס לים התיכון, והוא יקשר בין האוטוסטראדות בין פריס לברצלונה. כשעמודיו וכבלי התלייה העצומים שלו יוצבו במקומם, גובהו יגיע ל-343 מטרים, גבוה יותר ממגדל אייפל. עבודות התשתית החלו באוקטובר 2001, ובמהלך דצמבר 2003 הסתיימה בניית שבעת העמודים התומכים של גשר מיו, הגשר הגבוה ביותר בעולם, האמור להיפתח לתנועה בינואר 2005. הגשר ממוקם מערבית לעיר ועתיד לחבר את כביש 75A לדרך 71A.

הגשר יהיה לאורך 2,460 מטר, בין שתי גדותיו של העמק הרחב בו זורם נהר התרן. שבעת עמודי התמיכה מתנשאים לגבהים שבין 77 ל-244 מטר, גובהו הכולל של הגשר כאמור יהיה 343 מטר, כאשר נתיבי הנסיעה ייפרשו בגובה 270 מטר. רוחב פני הגשר הוא 26 מטר, והוא מתוכנן להכיל שלושה נתיבי נסיעה לכל כיוון, מהם ייפתחו בשלב הראשון ארבעה בלבד.

חברת אייפאז' שבנתה את מגדל אייפל, היא זו שהקימה את הגשר בתקופה של שלוש שנים וחצי. היקף עלות הבנייה יגיעה 602 מיליון יורו, והוא נבנה בשיטת BOT לתקופה של 75 שנה, אז יועבר לרשויות הצרפתיות.

האדריכל הבריטי, נורמן פוסטר, הוא זה שתכנן את הגשר. פוסטר תכנן גם את אחת התוכניות שהתחרו על בנייתו מחדש של גראונד זירו ואת מרכז לינקולן, ששופץ לאחרונה במנהטן. משרדו של פוסטר, זוכה פרס פריצקר לאדריכלות (1999), מבכירי האדריכלים בעולם, חתום בין השאר על נמל התעופה של הונג קונג (1998), שיפוץ בניין הרייכסטאג בברלין (1999), גשר המילניום על התמזה (2002), ובית העירייה החדש של לונדון (2002).

הגשר ניבנה ביוזמה צרפתית-בריטית, כמו כריית תעלת למאנש ובניית מטוס הקונקורד שבשנה שעברה ביצע את טיסתו האחרונה וקורקע..

הפרויקט אמור היה להסתיים בתוך שלוש שנים, אבל תנאי מזג האוויר עיכבו את העבודה, לדברי גורמים המקורבים לפרויקט. לטענתם, גל החום בקיץ האחרון ברחבי צרפת מנע את ביצוען של חלק מעבודות הריתוך, ובחורף שהסתיים זה מכבר, הייתה לעיתים קרה שלא היתה ברירה אלא לעצור את העבודות לתקופות קצרות.

בניית הגשר היא מבצע הנדסי-אזרחי מהמורכבים המתבצעים בשנים האחרונות. היקפו האדיר ומורכבותן של העבודות הפכו את אתר הבנייה לאתר תיירות של ממש, ובמקום מתבצעים סיורים מאורגנים ליחידים ולקבוצות.