עיריית ב"ש שינתה תנאי המכרז לבניית איצטדיון כדורגל בעיר

מדובר בתוכנית קומבינציה בעלות של 240 מיליון שקל, במסגרתה הזוכה במכרז יקבל זכויות בנייה בהיקף של למעלה מ-1,000 יחידות דיור, על מגרש הכדורגל הישן - הממוקם באיזור מגורים מבוקש. בתמורה, יממן הזוכה את בניית האצטדיון החדש, וקריית ספורט צמודה

עיריית באר שבע החליטה להוציא מכרז לבניית אצטדיון חדש לכדורגל בעיר, לאחר שבמכרז הקודם לא הוגשו הצעות כלל.

מדובר בתוכנית קומבינציה בעלות של 240 מיליון שקל, במסגרתה הזוכה במכרז יקבל זכויות בנייה בהיקף של למעלה מ-1,000 יחידות דיור, על מגרש הכדורגל הישן - הממוקם באיזור מגורים מבוקש. בתמורה, יממן הזוכה את בניית האצטדיון החדש, וקריית ספורט צמודה.

במכרז הראשון לא הוגשו הצעות על רקע העובדה שאחד התנאים העיקריים הייתה דרישה כי המציעים יהיו בעלי סיווג קבלני של בניית אלפי יחידות דיור. במסגרת השינויים, הוחלט לצמצם את מספר מקומות הישיבה של האצטדיון החדש ל-16 אלף מקומות, בשלב הראשון. שינוי נוסף הוא, כי העירייה תקים חמישה מגרשי אימונים ולא הזוכה.

בנוסף, החברה הכלכלית לפיתוח באר שבע היא שתבצע את עבודות הפיתוח של קריית הספורט. על-פי התכנון, העבודות להקמת האצטדיון ימשכו שנתיים.