משרד התחבורה מתנגד להקמת חניוני ענק במרכז תל-אביב, ונציגי שר התחבורה בוועדה המחוזית ת"א יתנגדו לחניון כיכר רבין בכל שלבי הדיון. כך עולה ממכתב שנשלח לסניף החברה להגנת הטבע בת"א בנוגע להקמת חניון תת-קרקעי בעומק חמש קומות ובו 2,000 מקומות חניה.
החברה להגנת הטבע ביצעה בחינה כלכלית של כדאיות הפרויקט ולטענתה, בתופ שלב המימון ייווצר לעירייה גירעון של 6.6 מיליון דולר. תרחישים נוספים שנבדקו מנבאים גירעון גדול יותר - עד 20 מיליון דולר. לטענת האגודה, הבדיקות הכלכליות מחזקות את הטענה בדבר הבעייתיות של הפרויקט, במיוחד כאשר כסף ציבורי רב יושקע באיזור בבניית הרכבת הקלה.
לדברי מנהל אגף בכיר לתכנון תחבורתי במשרד התחבורה, רונן ישעיהו, הנימוקים התחבורתיים מצביעים בבירור על הנזק הכבד אשר יגרום החניון המוצע:
*הגודש בצירי הגישה מבלי יכולת להגדיל את הקיבולת.
*תחרות בוטה בקו הירוק של הרכבת העירונית אשר מיועד לעבור ברחוב אבן גבירול.
*שיבוש הכוונה לציפוף מרכז העסקים הראשי (מע"ר) והגדלת זכויות הבנייה סביב התחנות.
לדברי רכזת תחום התחבורה בפורום הירוק לאיכות חיים בת"א, סטלה אבידן, כעת נותרה עיריית ת"א לבדה מול משרדי הממשלה, הכנסת והתושבים.
"בזמן שבכל העולם מצמצמים בחניונים ומגבילים כניסת כלי רכב למרכזי הערים, מסרבת עיריית ת"א להתקדם אל עבר המאה ה-21 ולהבין שחניון מסוג זה הם אסון תחבורתי, בריאותי וכלכלי", היא טוענת.
מהנדס העיר ת"א, דני קייזר, אמר בתגובה, כי משרד התחבורה ניסה להביא להקטנת התקנים בוועדה המחוזית, דבר שלא צלח. כעת מנסה, לדבריו, משרד התחבורה, לבצע קרבות מאסף נגד העירייה על מנת להקטין את התקנים.
"העירייה בדקה את הצורך בחניון גדול באיזור זה של העיר, ועל-פי התוצאות פערי החנייה כה גדולים, שגם הקמת חניון בסדר גודל כזה לא יספק.
"כל הטיעונים יישמעו בוועדה המחוזית ואם יתברר שלחניון אין כדאיות כלכלית, לא יהיה יזם שייקח זאת על עצמו. תפקידנו ליצור מלאי תכנוני מתאים וזה מה שאנחנו עושים", הוסיף קייזר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.