ליפמן הנדסה (LPMA) ממשיכה לפתח את פעילותה באירופה. החברה הודיעה הבוקר על קבלות הזמנות חדשות בספרד, אחד משוקי היעד העיקריים שלה ביבשת.
החברה הבת של ליפמן בספרד קיבלה מספר הזמנות מבנקים במדינה בהיקף כולל של 8 מיליון דולר. ההזמנות הן למגוון דגמים של מסופי הנורית של החברה, ביניהם מסופים ניידים ונייחים. אספקת המוצרים תהיה ברבעון השני והשלישי של השנה.
יצחק אנג'ל, מנכ"ל ליפמן, מעריך את פוטנציאל השוק הספרדי בכ-70-80 מיליון דולר בשנה, והוא מהווה את עיקר פעילותה של החברה באירופה (למעט טורקיה). אירופה כולה מהווה כ-15% מפעילותה של ליפמן, כשבחברה לא חושפים את היקף המכירות בספרד לבדה.
"הפעילות שלנו בספרד צפויה לצמוח השנה בסדר גודל של כמה עשרות אחוזים ביחס לשנה שעברה", אומר אנג'ל. לדבריו ליפמן הציבה לעצמה יעד לכבוש נתח של למעלה מ-30% מהשוק הספרדי.
אנג'ל מגלה היום גם, כי ליפמן לוטשת כרגע עיניים לכיוון השוק האנגלי, שהחברה החלה למכור בו לאחרונה. החברה פועלת בשוק זה באמצעות נציגות קטנה יחסית, וכי היא עומדת להקים חברה-בת גדולה יותר במדינה.
בליפמן מעריכים, כי פוטנציאל השוק האנגלי עומד על 60 מיליון דולר ב-2004. החברה לא מוסרת יעד ספציפי לפעילותה במדינה, אולם מניסיון העבר ניתן להניח כי בשנה הראשונה היעד הוא מכירות של מיליוני דולרים בודדים, והמטרה היא כי בתוך 3 שנים תהפוך החברה לשחקן דומיננטי בשוק זה.
נכון לרבעון הראשון, החלוקה הגיאוגרפית של ליפמן מתחלקת בין: ארה"ב 33%, טורקיה 26%, אירופה (בעיקר ספרד, כאמור) 14%, דרום אמריקה 8%, ישראל 8%, סין 10% שאר העולם - 1%. בחברה פועלים כיום להגדלת הפעילות בשוק האירופי, כשהדגש הוא בעיקר על ספרד, איטליה ואנגליה. בהמשך מתכננים בחברה לחדור גם לשווקים חדשים בצרפת ובבגרמניה, אלא שלדברי אנג'ל הדבר לא יהיה במהלך השנה.
ליפמן דיווחה ברבעון הראשון על הכנסות של 32.1 מיליון דולר (גידול של 44% לעומת הרבעון המקביל), ורווח נקי על בסיס פרופורמה של 6.7 מיליון דולר (גידול של 13.6%), לא כולל הפרשות חשבונאיות על חשבון האופציות שהוענקו לעובדי החברה.
מניית החברה מועמדת להיכנס לרשימת המעו"ף במקומה של אלווריון בעדכון הקרוב בסוף החודש, על בסיס נתוני הבורסה בסוף יום המסחר מחר. אתמול הודיעה החברה על ביצוע ספליט למניותיה ביחס של 2:1, במטרה להגדיל את הסחירות בהן (אקס - 23 ביוני, חלוקה ב-3 ביולי). החברה נסחרת כיום בתל אביב ובנאסד"ק לפי שווי שוק של 694 מיליון דולר. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.