למשלמי המיסים של מדינת פנסילבניה היתה סיבה טובה להאמין כי הקופה הציבורית של מדינתם עומדת לתפוח בגין הכנסות משמעותיות מדמי שכירות.
זאת לאחר שהמדינה החליטה לעזור במימון בניית איצטדיון הפוטבול "לינקולן", לקבוצת "האיגלס", בהיקף של 85 מיליון דולר. בינתיים נראה כי השמחה היתה מוקדמת.
על פי החוזה, למדינה מותר לערוך במתקן אירועים כמשחקי כדורגל בין לאומיים או קונצרטים לגיוס כספים במשך עשרה ימים בשנה. מושל פנסילבניה, אד רנדל, מעולם לא השתמש באופציה, וככל הנראה גם אינו מתכוון להשתמש.
אירוע בודד באיצטדיון "לינקולן" בעל 68,000 המושבים במחיר ממוצע של 50 דולר לאדם יניב כ-180,000 דולר הכנסות ממיסים, וזאת לפני ההכנסות הנוספות שיתקבלו כתוצאה ממיסוי על מלונות, שכירת מכוניות והכנסות מחניה. באופן דומה, מתנהלות רשויות דנוור, דטרויט, סיאטל ופיטסבורג, בהן המדינה והרשויות המקומיות הזרימו מיליונים לבניית אצטדיוני כדורגל, אך כמעט ואינן משתמשות בימים שהחוזה מאפשר להם להשתמש במתקנים למטרותיהן.
ג'ורג' זופינגר, מנהל ראשי במנהלת הספורט של עיריית ניו ג'רסי, אשר גייסה במהלך השנה שעברה כ-9 מיליון דולר מאצטדיוני הספורט שתחת פיקוחה, טוען כי הרשויות המוניציפליות בוגדות בבוחרים שלהם.
"הסיבה שבגללה פוליטיקאים בונים איצטדיוני כדורגל היא שהם רוצים להיות חברים של הספורטאים, אך ברגע שהבנייה מסתיימת, לאף אחד לא איכפת יותר מהאינטרסים של הציבור. הרבה יותר קל להיכנע ללחצי הקבוצות ולא להתערב בעניינים של "האיצטדיון שלהם", מאשר להילחם על כספי הציבור".
קבוצות מקצועיות מרוויחות, כאשר הרשויות המקומיות לא מתחרות בהן על הכנסות מאירועים. "האיגלס" קבעו שני משחקי כדורגל באיצטדיון "לינקולן" לקיץ הקרוב בהם יארחו שתי קבוצות אירופאיות מקצועיות: מנצ'סטר יונייטד נגד גלסקו סלטיקס ואיי. סי מילאן נגד צ'לסי אפ. סי.
בפילדלפיה מכרה העירייה איגרות חוב בשווי של כ-111 מיליון דולר ב-2001, אשר גובו בהכנסות ממיסוי על השכרת מכוניות, בכדי לתרום ל-520 מיליון הדולר שנדרשו לבניית איצטדיון "לינקולן". המדינה כאמור הוסיפה כ-85 מיליון דולר ורשויות מוניצפליות נוספות תרמו מקופתם.
רשות הספורט והתיירות של אריזונה עוזרת במימון איצטדיון הכדורגל החדש של "האריזונה קרדינאלס", אשר עתיד להיפתח ב-2006.
הרשות מוכרת איגרות חוב בשווי של כ-222 מיליון דולר, אשר מגובים בהכנסות ממיסוי על מלונאות והשכרות רכב. ברוב המקרים מקבלות המדינה והרשויות המוניצפאליות זכויות שימוש במתקני הספורט למספר ימים בשנה בתמורה להשקעה, ויכולות להשכיר את המקום למטרות מסחריות או לקבוצות ללא מטרות רווח, ואף לקיים בהם אירועים משל עצמן ללא צורך בתשלום דמי שכירות לבעל הנכס.
לצורך המחשה, עיריית ניו ג'רסי גרפה רווח של 300,000 דולר מכל אחת מעשר הופעותיו של הזמר ברוס ספרינגסטין ב-2003 באיצטדגיון שניבנה בכספי ציבור, וזאת לפני ההכנסות ממסים שהתווספו כתוצאה מקיום ההופעה.
דוברת ראש עיריית פילדלפיה, ברנדה גראנט, סיפרה באפריל כי העירייה לא השתמשה ב-2003 באיצטדיון בימים המוקצים לה, ואין לה כל תוכניות לעשות זאת בתקופה הקרובה.
שבועיים לאחר מכן הודיעה הדוברת כי העירייה מתכוונת להשתמש במתקן בכל הימים שהוקצו לה בשנה הקרובה, אך לא מסרה מעבר לכך פרטים. בט מק'קונל, מנהלת מחלקת המחקר לענייני הציבור של פנסילבניה, אשר התנגדה בעבר לתמיכת המדינה בבניית האיצטדיון על חשבון משלם המיסים, אמרה כי היא אינה מופתעת שהמדינה והעירייה לא השתמשו בזכויותיהן על האיצטדיון.
"עסקת האיצטדיון היתה גרועה למשלם המיסים מלכתחילה ואני לא חושבת שהעירייה התכוונה מראש להשתמש בזכויותיה. משלם המיסים ממשיך לשלם מבלי לקבל דבר בתמורה". מספר גורמים רשמיים מסרו בתגובה כי למדינה זול יותר לא להתערב בהשכרת האיצטדיונים. ריי בייקר, אשר אחראי על הנושא מטעם עיריית דנוור, סיפר כי למרות שהעירייה לא השתמשה בימים המוקצים לה במתקן, היא הגיעה להסדר עם הנהלות הקבוצות, לפיו תקבל העירייה אחוז מההכנסות של האירועים שנערכים באיצטדיונים ואינם משחקי כדורגל.
"בצורה זו דואגת העירייה להכנסותיה מבלי להוציא כספי מינהלה מיותרים."
למרות זאת, אירגונים התנדבותיים רבים ממשיכים להביע מורת רוח מהמצב הקיים, וטוענים כי הכסף שהושקע באיצטדיונים שייך לציבור ולכן יש לאפשר שימוש במתקנים לטובת הציבור וללא תשלום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.