זלמן שובל ושלמה גרופמן, שני אנשי נדל"ן מנוסים, איתרו הזדמנות עיסקית טובה: הם מציעים לחברות ביטוח וקרנות פנסיה להשקיע בנדל"ן בחוץ לארץ, באמצעות קרן ריט אמריקנית. ההצעה טובה כמדומה, בייחוד לחברות ביטוח, מכיוון שהיא משלבת כמה יסודות מפתים:
תקנות ההשקעה החדשות של המפקח על הביטוח מתירות לחברות בענף לרכוש נדל"ן גם בחו"ל בתנאי שכל נכס יהוו לא יותר מ-2% מתיק ההשקעות של החברה.
החברות מחפשות השקעה בנדל"ן, בשל התשואה היורדת מהשקעה באגרות חוב מקובלות, ומשום שהמדינה מפסיקה בהדרגה להנפיק אותן.
השקעה בנדל"ן בארץ נראית כיום בעייתית, משום שמדובר בעיקר ברכישת בנייני משרדים - ענף בו קיים היצע גדול, והתשואה מדמי השכירות היא 8.5%-8% בלבד, לא מספיק לגבי חברות ביטוח.
הנדל"ן בעולם נמצא בתנופה. משבר ההיי-טק הביא לירידת מחירים של נכסים מניבים רבים בחו"ל, אך השוק נמצא בהתאוששות, ומחירי הנכסים ודמי השכירות מתחילים לעלות.
חברות ביטוח עוסקת בביטוח, ולא בנדל"ן. הן יעדיפו להפקיד את כספן בידי מומחים לדבר, כמו קרנות ריט בינלאומיות.
בשנה האחרונה נרשמו התחלות מעניינות. אילון משקיעה עד 20 מיליון דולר, כולל ליווי פיננסי, בעיסקה משותפת עם היזם יעקב אנגל, שבה רכשו שלושה בנייני משרדים ומסחר במוניטריאול, קנדה.
הפניקס והדר השקיעו 7.5 מיליון דולר בקרן אפולו האמריקנית-אירופית. מגדל וכלל ביטוח הקימו מחלקה מיוחדת ללימוד הנושא ולאיתור השקעות, וכלל ביטוח כבר עשתה צעדים בכיוון.
למרות כל האמור, צריך לזכור, שנדל"ן אינו חברת ביטוח. ההשקעה הטובה ביותר , על הנייר, יכולה להניב הפסדים גדולים, אם השוק ייכנס שוב למיתון. החברות יצטרכו לשקול זאת יפה, בבואן להחליט אם וכמה להשקיע בקרן החדשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.