שנתיים לאחר פתיחת שוק הנדל"ן ההודי להשקעות זרות ישירות, אין הסתערות על נכסים - בשל שורת מגבלות בירוקרטיות, אומרים גורמים בענף. החברה הבינלאומית NRI השקעות פועלת בהודו בחשדנות, ורוכשת בעיקר חנויות ומרכזים מסחריים קיימים, כמו גם בתים - ומתרחקת מהשקעות חדשות בפרויקטים גדולים.
לפי התקנות החלות על השקעות זרות ישירות בהודו, על המשקיע הזר להחזיק לפחות 1,000 דונם של קרקעות ולהשקיע הון מינימלי של 100 מיליון דולר. ההודים, אם כן, לא מתירים מקום להשקעות קטנות, אלא הולכים בגדול. לדברי יזם נדל"ן בבומביי, גם מציאת אותם 1,000 דונם פנויים באיזור אורבני איננה קלה בכלל.
"כתוצאה מהרף הגבוה, רק מספר קטן של פרויקטים בהשקעה זרה אושרו בשנתיים האחרונות. התמונה המצטיירת איננה ורודה עבור NRI השקעות", אמר ג'י סאבלני, מנהל באיגוד יזמי הנדל"ן בהודו. "האיגוד פנה לממשלת הודו בבקשה לשנות את הכללים הנוקשים להשקעות זרות. ברגע שהם אכן ישונו, גל של השקעות נדל"ן צפוי לשטוף את הודו", אמר.
איגוד יזמי הנדל"ן יוזם את שינוי הקריטריונים, כך ששטח הפיתוח המינימלי יופחת מ-1,000 דונם ל-200 דונם, אך תתווסף לו הגבלת זמן של 3 שנים. עוד מוצע, כי 20% מאותם 200 דונם יוקצו לבניית דירות זולות למעמד הנמוך-בינוני, ברחבי המדינה. לגבי היקף ההשקעה הזרה המינימלית רואה הארגון ברף ה-100 מיליון דולר רף גבוה מדי, ומציע להפחיתו דרמטית ל-10 מיליון דולר.
"שוק הנדל"ן ההודי זקוק בדחיפות להשקעות זרות, וצו השעה הוא לרכוש את אמונם של אלה הרוצים להשקיע כאן", אמר סאבלני. "למרות שבנייה לדיור היא הצורך הדחוף ביותר, גם השקעה בתשתיות בפריפריה נחוצה ביותר - כגון הקמת מרכזי קניות, פאבים (לא שכל כך קל להשיג אלכוהול בהודו, ר.פ) ותשתיות עירוניות. כיום אפילו בערים קטנות מצויים ארבעה או חמישה מרכזי קניות".
על העניין העולמי הרב בהשקעות בהודו ניתן ללמוד משתי תערוכות נדל"ן שנערכו השנה, אחת בבריטניה והשנייה באיחוד האמירויות הערביות. בתערוכות נרשמו למעלה מ-11,500 מתעניינים בהשקעה בהודו. התערוכות הניבו השקעות בהיקף 280 מיליון רופי, ובחודשים הקרובים צפוייה השקעה נוספת של 1.45 מיליארד רופי (30 מיליון דולר).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.