נושיה של חברת הבנייה אריה את עופר ייאלצו למחוק 150-100 מיליון שקל מהסכומים המגיעים להם. כך התברר היום (ג') מניתוח שתי ההצעות המובילות שהוגשו אתמול (ב') בהתמחרות. ההצעות הוגשו ע"י נחום עזרא ושותפיו מארה"ב, והצעה נמוכה ב-750 אלף דולר של אביחי סטולרו.
בהצעות עזרא וסטולרו מציעים לפרוע 100% מהחובות לבנק לאומי ובנק המזרחי ו-70%-60% מהחובות לבנק הבינלאומי. בכל המקרים כולל הסכום ערבויות מכר בעשרות מיליוני שקלים, שלמעשה מנכים אותן מסך החובות כאשר הדיירים מקבלים את הדירות.
נאמן החברה, עו"ד שלמה נס, יציג את תוצאות ההתמחרות ואת שתי ההצעות בפני ביהמ"ש המחוזי בת"א כדי לקבל החלטה אם או למי למכור את החברה.
בנוסף מקווה הנאמן לגבות מבעלי החברה, בני הדודים אריה ועופר גרשון, עשרות מיליוני שקלים בגין ערבויות אישיות שנתנו בזמנו. בין היתר הוא מתכוון לתפוס ולממש 10 דירות שבעלי החברה קנו לעצמם בעבר, וכן נכסים אחרים.
350-300 מיליון שקל
חובותיה של אריה את עופר לבנקים ולנושים אחרים מגיעים ל-450 מיליון שקל. על-פי הערכה, הסכום שישולם - פירעון חובות לבנקים, תשלום במזומן ומימוש ערבויות, יגיע ל-350-300 מיליון שקל בלבד.
בנוסף לפירעון החובות לבנקים, נחום עזרא ושני שותפיו מארה"ב מציעים לשלם במזומן 15.25 מיליון שקל - תשלום מובטח של 13 מיליון שקל ועוד 2.25 מיליון שקל, מקדמה על חשבון תשלומים מתוך רווחי החברה.
בסעיף זה אומר עזרא, כי הוא ישלם לקופת הכינוס 6% מרווחי החברה ממכירת מאות דירות בשנים הקרובות בניכוי המקדמה - 2.25 מיליון שקל.
עזרא מעריך שסך התשלום במזומן יגיע ל-18 מיליון שקל - סכום המיועד לפירעון חובות לנושים לא מובטחים - ספקים, רשויות מס, עובדים, והבנקים האחרים.
במסגרת העיסקה, אם תצא לפועל, תהיה לנחום עזרא אופציה למכור למשפחת גרשון, הוריהם של שני בעלי החברה, 20% ממניותיה במחיר שלא נקבע.
עו"ד אביחי ורדי, המייצג בעיסקה הן את קבוצת עזרא ואת אריה את עופר אישר את פרטי העיסקה המתוכננת. ורדי הכחיש בתוקף ידיעה שפורסמה, כי קבוצת נחום עזרא סיכמה על שותפות של 20% בחברת אריה את עופר.
הגדולות התרחקו
חברות בנייה רבות החליטו שלא לגשת למכרז. מנכ"ל אחת מהחברות הגדולות אמר היום: "אף חברה גדולה לא גילתה עניין ברכישת החברה, בעיקר בגלל המגרשים הבעייתיים שיש לה בבאר שבע ובמודיעין עילית.
מעניין רק ששני יזמים פרטיים לא גדולים יחסית גילו לבסוף עניין ברכישת החברה".
מקורבים לנאמן נס אמרו כי אין ברירה אלא לקבל את ההצעה למרות העובדה שהנושים יפסידו 100 מיליון שקל ויותר. "כמעט כל החברות בענף הנדל"ן לא היו מוכנות לגשת למכרז", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.