יו"ר ועד העובדים בהנהלה הראשית במע"ץ, רחל מונסונגו, פנתה הבוקר (ד') למנכ"ל משרד האוצר, יוסי בכר, בדרישה שיתערב באופן דחוף על מנת להבטיח שמשכורות יולי ישולמו במועד.
העובדים טוענים, כי סגן הממונה באגף התקציבים, שאול צמח, הודיע כי אין בכוונת משרד האוצר להעביר תקציב עבור משכורת יולי. בנוסף הודיע, כי האוצר לא יחדש חוזי עבודה לעובדים, המועסקים בחוזים המחודשים אחת לחצי שנה ואמורים להתחדש עתה עד לדצמבר.
במכתבה טוענת מונסונגו, כי התנהלות משרד האוצר הוא ניסיון בוטה ולא חוקי להפעיל לחץ על העובדים על מנת לקדם את הפיכת מע"ץ לחברה ממשלתית.
לדבריה, לא יעלה על הדעת שמשרד האוצר יהפוך את משכורות העובדים ומקור פרנסתם היחידי לבן ערובה במו"מ. מוסונגו טוענת, כי התנהלות זו מנוגדת לחוק.
במכתב נטען עוד, כי לפי סגן החשב מע"ץ, אם הכספים לא יועברו עד מחר לא ישולמו משכורות חודש יולי במועד. מונסונגו מבקשת מבכר להתערב באופן בהול, על מנת להבטיח העברת הכספים.
במקביל הודיע ועד העובדים, כי עובד אשר לא הועבר לחברת מע"ץ (הועברו רק 20 עובדים) ואשר ייתן שירותים כלשהם לחברה החדשה, ינקוט הוועד צעדים נגדו, לרבות אי-תשלום משכורות מתקציב מע"ץ.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה, כי המשרד לא הודיע שיעכב משכורות. "להפך, כל העובדים יקבלו שכר בגין החודשים יולי-אוגוסט. התקצוב משתנה, כיוון שמצבת העובדים במע"ץ קטנה כתוצאה מהרפורמה. כל מי שעובד יקבל שכר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.