חברת אפריקה ישראל, בשליטת איש העסקים לב לבייב, הודיעה היום על מכירה של 50% מקניון פלורה שבפראג לקבוצה אירית, שמאגדת אנשי עסקים פרטיים וחברות באירלנד. החברה חתמה על מזכר הבנות עם חברה זרה למכירת 50% מהקניון, תמורת 21 מיליון אירו, עסקה שמשקפת לקניון שווי של 120 מיליון אירו. התמורה כנגד המניות חושבה בהתאם לרמת המינוף של הפרויקט - סכום שהוחסר מ-120 מיליון אירו וחולק בשניים, על מנת להגיע לשווי של 50% ממניות הפרויקט.
רווח ההון שתרשום אפריקה ישראל בגין המכירה יעמוד על 95 מיליון שקל והוא ייזקף לדו"חות הרבעון השלישי של השנה. השלמת העסקה כפופה לקיומם של מספר תנאים מתלים, לרבות השלמת בדיקת נאותות וחתימה על חוזה מפורט בין הצדדים. בהתאם לתנאי מזכר ההבנות, הוענקה לרוכש תקופת בלעדיות עד לחתימה על חוזה מחייב, תקופה שתסתיים באמצע ספטמבר. עוד ציינו באפריקה ישראל כי תמורת העסקה תהיה בכפוף להתאמות אפשריות שייגזרו בין היתר מהיקף המימון הבנקאי של החברה הזרה במועד ההשלמה ותוצאות בדיקת הנאותות שתיערך על ידי הרוכש.
הקניון בפראג הוא אחד הנכסים האטרקטיביים של אפריקה ישראל נכסים (החברה בה מרוכזים כל הנכסים המניבים של אפריקה ישראל), מאחר שמבקרים בו כ-6 מיליון אנשים מדי שנה והוא נחשב לאחד הקניונים המוצלחים בצ'כיה. רווח ההון הגבוה שיירשם בעקבות מכירת 50% מהקניון, מיוחס בעיקר לעובדה שאפריקה ישראל היא גם היזמית של הפרויקט, ומשום כך הוא רשום בספריה במחירים נמוכים, להבדיל מעסקאות בהן נרכשים מבנים בנויים, שכאשר הם נמכרים נרשמים בגינם רווחים נמוכים לאין שיעור.
קניון פלורה פאלאס כולל מרכז קניות בידור והסעדה, משרדים, מחסנים וחניות. השטח עליו נבנה המרכז הוא 12 דונם, שעליו ניבנו 85,000 מ"ר. מרכז הבידור בקניון כולל 8 אולמות קולנוע עם אודיטוריום IMAX. מעל המרכז המסחרי נבנו 3 מגדלי עסקים על שטח כולל של 21,000 מ"ר. לקומפלקס "פלורה פלאס" חניון תת קרקעי שכולל 900 חניות ומחסנים על שטח של 33,000 מ"ר. הפרויקט ממוקם באזור וינוגרדי בעיר פראג ומוקף בשכונות מגורים יוקרתיות. המיקום המיוחד של המרכז הינו בשל הנגישות המיוחדת - כבישים, רכבת קלה עילית ומטרו, כשמתחנת "פלורה" ישנה יציאה ישירה לקניון.
הקניון בפראג הוא לא הנכס היחידי שעומד כיום למכירה מבין הנכסים המניבים של אפריקה ישראל. בחברה נתקבלו באחרונה הצעות ראשוניות לרכישת בניין הממשלה בתל אביב, שנבנה על ידי אפריקה ישראל ואמור להיות מאוכלס החל מספטמבר שנת 2004. על פי ההערכות, המתעניינות ברכישת חלק מהבניין הן חברות הביטוח שמחפשות נכסים מסוג זה, שמאופיינים בשוכר באיכות גבוהה (מדינת ישראל), לתקופה ארוכה של כ-20 שנה.
עלות הקמתו של הבניין נאמדת בכ-500 מיליון שקל ונראה שבמקרה של מכירת 50% ממנו, או יותר, צפויה אפריקה ישראל להניב גם כאן רווח הון בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. לעומת שני הנכסים האלה, קניון רמת אביב לא עומד למכירה כעת, מכיוון שהוא הנכס המזוהה ביותר עם הנכסים המניבים של אפריקה ישראל ואולי אחד המוצלחים מביניהם. על פי גורמים המקורבים לחברה, הרבעון הראשון של השנה היה אחד המוצלחים ביותר של הקניון וגם ברבעון השני נמשכת מגמת הגידול. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.