הרווח הנקי של בנק לאומי למשכנתאות מקבוצת בנק לאומי, ירד ברבעון השני של השנה יחסית לרבעון המקביל אשתקד ב-31% והסתכם ב-33 מיליון שקל.
במחצית הראשונה של השנה הרוויח הבנק 59 מיליון שקל, ירידה של 14.7%. רווח זה מייצג תשואה להון של 7.5%, לעומת 9.5% בתקופה המקבילה.
הסיבה העיקרית לירידה ברווחי הבנק ברבעון היא ירידה של 14% בהכנסות התפעוליות ל-69 מיליון שקל. ירידה זו מוסברת בירידה של 8 מיליון ש' מהכנסות מביטוחי חיים ונכס.
הירידה בהכנסות מביטוחי נכסים נובעת מירידה בשיעור הפרמיה הנגבית מהלקוחות, בשל קביעת המפקח על הביטוח לפיה בפרמיות הנגבות יהיה מחיר מקסימום. בנוסף, חלה ירידה בהיקף ביטוחי החיים בשל מעבר לקוחות לסוכנות הביטוח החדשה שהקים בראשית השנה, מרקנתיל.
הקמתה של סוכנות הביטוח השפיעה גם על עלייה בהיקף ההוצאות, שגדלו במחצית הראשונה של השנה ב-5% והסתכמו ב-86 מיליון שקל. לאומי למשכנתאות הוא השני בגודלו בענף ומנוהל ע"י ראובן סבג.
דו"ח הבנק מגלה, כי היקף המשכנתאות שנתנו הבנקים למשכנתאות במחצית הראשונה זינק ב-29% יחסית לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-12.7 מיליארד שקל.
עיקר הזינוק נרשם באשראי חופשי, שהסתכם ב-10.9 מיליארד שקל, גידול של 39.7%. באשראי המכוון נרשמה ירידה של 10% ל-1.8 מילארד שקל. בלאומי למשכנתאות מעריכים, כי הגידול כולל גם הלוואות שסולקו בבנק אחד והועמדו בבנק אחר, כלומר: חלק ממנו נובע מהחלפת אשראי ולא מהוספת אשראי חדש.
מנתונים לגבי שוק הבנייה עולה, כי בינואר-אפריל נרשם גידול של 15% במכירת דירות חדשות בסקטור הפרטי. בצד ההיצע חלה עלייה של 10% בהתחלות הבנייה בסקטור הפרטי, אך ירידה חדה של 57% בהתחלות הבנייה בסקטור הציבורי.
בדו"חות הבנק נאמר: "קצב נמוך זה של בנייה אינו עונה על הצרכים השנתיים השוטפים, גם אם מביאים בחשבון את ההאטה וקצב העלייה ארצה ואת המצב הבטחוני-כלכלי. מלאי הדירות החדשות יספיק ל-12 חודשים בממוצע על-פי קצב המכירות באפריל 2004".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.