תנופת התחלות הבנייה בקליפורניה מתקרבת לשיא של 15 שנה

בחודש יוני ניתנו 14,186 אישורי בנייה חדשים לבתים המיועדים למשפחות חד הוריות

תנופת התחלות הבנייה בקליפורניה הולכת ומתקרבת לשיא של 15 שנה.

על פי נתוני התאחדות הבנייה בקליפורניה בחודש יוני ניתנו 14,186 אישורי בנייה חדשים לבתים המיועדים למשפחות חד הוריות במדינה - עלייה של כ-14.3% ביחס לאישורים שניתנו ברבעון המקביל אשתקד.

עלייה חדה של כ-43% לרמה של 5,655 אישורי בנייה לבתים המיועדים למשפחות דו הוריות (multifamily market). סך הכל ניתנו במהלך יוני 19.8 אלף היתרי בנייה חדשים בקליפורניה המצביעים על גידול של 21.3 ביחס ליוני 2003. מדובר גם בעלייה ביחס לחודש מאי של 2.5% למשפחות חד הוריות וסך גידול של 12.2% בסך כל היתרי הבנייה.

על פי הנתונים, במחצית הראשונה של השנה הסתכמו היתרי הבנייה החדשים ב-104.5 אלף, וקרוב לוודאי שעד סוף השנה ייפרץ מחסום 200 אלף ההיתרים - שיא מאז שנת 2003.

לדברי שרמן המר הפועל בתחום הנדל"ן בסן דייגו, היקף הבנייה הנוכחי במדינה לא עומד בקצב הביקוש.

"למרות קצב הבנייה המואץ השנה,ארצות הברית עדיין נמצאת במחסור של דירות. עד אשר המחסור בדירות ייפחת, יורגש יותר ויותר לחץ מחירים על בתים קיימים".