שני יזמים ישראלים, אריה ליס, לשעבר מנהל פיתוח בישרוטל, ומנהל השיווק, ניר מנור, חברו ליזם סיני, וביחד הם מתכננים לפתח מיזם תיירות ונדל"ן גדול מימדים בקרבת העיר WHAN, במרחק כשעה טיסה משנחאי. שטח המתחם, שליזם המקומי יש עליו זכויות שימוש מלאות, כ-25 קמ"ר, והוא כולל בתוכו שמורת טבע ובה אגמי מים גדולים וצמחייה עשירה, המהווים בסיס טוב להקמת אזור תיירותי.
על פי התוכנית, יוקם באתר מתחם נופש שיהיה מבוסס על מרכז בידור המורכב משלוש בועות זכוכית גדולות, ובהן בריכות שחייה, מגרשי משחק, מסעדות ומקומות בילוי ובידור.
לדברי ליס, שיטת הבועות מקובלת כיום באתרי נופש רבים באירופה, והיא מאפשרת בילוי באתרי הנופש בכל ימות השנה, בלי תלות במזג האוויר החיצוני.
סביב לבועות מתכננים היזמים להקים כ-1,000 וילות, מהן 230 וילות בשנה הראשונה, שיושכרו לנופשים בשיטה של טיים שרינג, ליס בק ובשיטה של בעלות יחסית, שבה כל וילה נמכרת לתקופה של חודש בשנה.
יחידות הנופש ישווקו לתושבי האזור, ביניהם תושבי ווהאן הסמוכה, עיר המונה שמונה מיליון נפש ובה 47 אוניברסיטאות, אך גם לתושבי ערים רחוקות יותר שיגיעו לאזור בטיסה. בשלב מאוחר יותר, ולאחר השלמת בניית כפר הנופש, מתכננים היזמים לפתח את האזור כולו לצורכי מגורים. עד כה השקיע היזם המקומי כ-600 אלף דולר, ועתה מחפשים שותף נוסף שישקיע שלושה מיליון דולר בתמורה ל-25% מהפרויקט.
ליס מדגיש, שלפני 10 שנים היו בבירה בייג'ין 20 בתי מלון לעומת 250 כיום, אך למרות הצמיחה הערה, עלויות הבנייה של פרויקטים תיירותיים נשארו נמוכות - כ-250 דולר למ"ר, לעומת 1,500 דולר למ"ר בעולם המערבי. עלות הקרקע זניחה.
לדברי ליס, על פי הערכות עומדת סין להפוך בתוך מספר שנים למעצמת תיירות, עם פוטנציאל של 130 מיליון תיירים בשנה, המהווים את העשירון העליון המתפתח של המדינה, בה מתגוררים כארבעה מיליארד בני אדם. לא רק זאת, בסין חיים כיום כמיליון וחצי מיליונרים, שהם צרכנים נלהבים של פרויקטים תיירותיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.