חברות דורגז, אלרן תשתיות מקבוצת דנקנר, ואפריקה ישראל, חתמו על הסכם עם חברת הגז הטבעי הבולגרית Overgas, להקמת תשתית להולכה ושיווק גז טבעי בבולגריה. במסגרת ההסכם, רכשה הקבוצה הישראלית 34% מהבעלות על חברה בת של Overgas, בעלת הזיכיון באיזור, הנמצא במרכז בולגריה.
הפרויקט כולל הקמת מערכת של צנרת ראשית וצנרת חלוקה לגז טבעי באיזור. הגז הטבעי ישמש לקוחות במגזרי התעשייה, המוסדי-ציבורי והביתי (כמחצית מבתי האב באיזור יחוברו לרשת). היקף ההשקעה בפרויקט - 17 מיליון אירו, שיושקעו במשך ארבע שנים.
עבודות התשתית החלו באפריל וחיבור הלקוח הראשון צפוי כבר באוקטובר השנה. הפרויקט מבוצע במסגרת מדיניות ההפרטה של ממשלת בולגריה ביחס לתשתיות האנרגיה והחשמל והפיכת המשק לחופשי מפיקוח - כמתחייב לקראת צירופה של בולגריה לאיחוד האירופי הצפוי ב-2007.
הרכב האחזקות בקבוצה הישראלית: דורגז, מקבוצת דור-אלון - 40% , אלרן תשתיות - 40% ואפריקה ישראל - 20%.
במקביל, חברת הגז פזגז, שהיא חברת הגז הגדולה בארץ, השיקה היום (ד') פיתוח חדש בתחום הבטיחות בגז הביתי. לטענת פזגז, מדובר בפיתוח מהפכני ברמה עולמית.
מדובר בברז "גז לוק", שפותח עם יצרנית ברזי גז האיטלקית הגדולה VAIT. יצוין, כי לפני מספר חודשים השיקה חברת דורגז פיתוח מהפכני בתחום הבטיחות בגז הביתי בארץ, מוצר שנקרא "גזוטק". מדובר בברז ביתי שנסגר אוטומטית כאשר יש חשש לתקלה או דליפה.
הברז שפיתחה פזגז נועד למנוע תקלות של דליפת גז בשל חיבור לקוי של צינור הגומי לכיריים או שריפתו. בעת תקלה או דליפה, הוא ינתק מיידית את אספקת הגז למערכת.
הברז וצינור הנירוסטה ישווקו לצרכן במחיר של 210 שקל, כולל מע"מ.
לדברי פזגז, מנתוני החברה אודות התאונות בגז שהתרחשו בבתי צרכנים פרטיים בשנים האחרונות, עולה כי 75% מהן, הן תוצאה של תקלה בחיבור צינור ברז הגומי לכיריים. לדברי פזגז, נתונים אלה מצביעים על חוסר מודעות בקרב הציבור לצורך בשימוש זהיר בגז ובתחזוקה נכונה של הציוד הביתי.
נתון נוסף העולה מהמחקרים מצביע על ש-5% מהתאונות קשורות לחוסר התקינות של הברז עצמו.
חברת פזגז נמצאת בבעלות משותפת של פז ומשפחת בן-ש"ך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.