סיטי פס, זכיינית פרויקט הרכבת הקלה בירושלים, צפויה להציג את הסגירה הפיננסית לא יאוחר מנובמבר. בשבוע שעבר הגיעו הבנקים, סיטי פס והמדינה להבנה בעניין אובדן הכנסה שייגרם במקרה של אירוע ביטחוני. המדינה, התחייבה מול הבנקים, כי תישא באחריות הכספית במקרה ואירוע ביטחון או אירוע טרור ישפיע על השימוש ברכבת.
הערכות הן, כי לא יאוחר מנובמבר תוכל להציג סיטי פס את הסגירה הפיננסית מול בנק הפועלים ולאומי. הכשל העיקרי שהיה בין סיטי פס והבנקים להסדר הפיננסי, היה דו"ח ביקושים שהכינה החברה האנגלית DAVIS STEER.
על-פי הדו"ח, השפעת האינתיפאדה בירושלים תימשך תקופה ארוכה יותר ממה שהניח הזכיין, ותקטין את כמות הנוסעים ברכבת. מדובר היה בירידה מצטברת של 30% מהתחזית שנקבעה. הבנקים דרשו כתנאי למתן ליווי פיננסי לפרויקט, התחייבות של המדינה לפיצוי במקרה של אירוע ביטחוני.
בסיכום בין משרד האוצר לזכיין ולבנקים, אין התחייבות ספציפית לגובה הסכום, אלא התחייבות מפורשת של המדינה לפיצוי בגין נזק שייגרם כתוצאה מאירוע חבלני.
הערכות בסיטי פס היא כי לאור הסדר זה, יוכלו להעמיד את המימון הנדרש להקמת הפרויקט בתוך חודשיים. סיטי פס אמורה לגייס 280 מיליון דולר בהלוואה לטווח קצר, 100 מיליון דולר בהלוואה לטווח ארוך. סיטי פס תקבל מהמדינה מענק הקמה בסך 1.4 מיליארד שקל.
סיטי פס התקשתה להעמיד את המימון הנדרש וביקשה הארכות למועד סיום הסגירה הפיננסית. המועד המקורי שנקבע היה אוגוסט 2003, מאז קיבלה החברה 3 הארכות נוספות.
סיטי פס הפעילה לחץ על משרד האוצר ומשרד התחבורה כדי להגיע לסגירה פיננסית, בין היתר פנה נשיא אלסטום, צ'ארלס קרלייה, לשר התחבורה והודיע כי אם לא יגיעו להסכמות בעניין הסגירה הפיננסית, אלסטום לא תשקיע לא בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים וגם לא ברכבת בת"א.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.