מכירות בתים חדשים בארה"ב רשמו ביולי ירידה של 6.4% והגיעו לרמתם הנמוכה ביותר השנה, מה שעורר חששות ששוק הדיור לא ימריץ, כבעבר, את הפעילות במשק.
הזמנות מוצרים בני קיימא עלו באותו חודש ב-1.7%, בעיקר לאור הזינוק בביקוש למטוסים.
רכישות בתים חד משפחתיים ירדו ל-1.134 מיליון יחידות בקצב שנתי, לעומת 1.211 מיליון ביוני, כך הודיע אתמול (ד') משרד המסחר בוושינגטון.
הזמנות מוצרים בני קיימא, להוציא ציוד תחבורה, עלו ב-0.1%, תוך שהם מתחקים אחר התחזית הממוצעת.
הנתונים שפורסמו היום היו יחסית נמוכים ונוטים עדיין לרמז על האטה במשק", אמר סקוט אנדרסון, כלכלן בכיר בוולס פארגו אנד קו, במיניאפוליס.
הירידה במכירות בתים חדשים היתה גדולה מכל אחת מן התחזיות של 60 כלכלנים שהשתתפו בסקר מוקדם של בלומברג, ואילו נתוני חודש יוני עודכנו מטה.
מכירות בתים יתקשו לחרוג מן השיא שנקבע במאי בגלל שהביקוש זכה למענה, טענו כלכלנים.
היקף הבקשות למשכנתאות חדשות ירד בשבוע שעבר בשיעור החד ביותר זה חודש, מה שמרמז על כך ששוק הדיור יתרום פחות לפעילות הכלכלית בארה"ב.
שערי איגרות החוב הממשלתיות עלו אתמול לאחר פרסום נתוני המכירות של בתים ושל הזמנות מוצרים בני קיימא, על רקע ספקולציות שההאטה בפעילות הכלכלית תימשך.
שערה של איגרת חוב ממשלתית ל-10 שנים, עלה ב-16/1 נק', מה שדחף מטה את התשואה ב-1 נק' בסיס ל-4.26% במסחר בניו-יורק.
כלכלנים ציפו שההזמנות של מוצרים בני קיימא יעלו ב-1%, כך עולה מסקר מוקדם שערכה חברת בלומברג בקרב 64 כלכלנים. ההזמנות, להוציא ציוד תחבורה, חיקו את תחזית הכלכלנים לעלייה של 1.3% בנתון.
כלכלנים ציפו שהמכירות יירדו לקצב שנתי של 1.3 מיליון יחידות דיור לעומת קצב של 1.326 מיליון יחידות דיור בחודש קודם.
במרוצת השנה שעברה נמכרו 1.086 מיליון בתים חדשים, מה שהביא את הנתון לקבוע שיא.
נתון נוסף שפורסם אתמול על ידי התאחדות סוכני הנדל"ן בארה"ב הצביע על ירידה של 2.9% במכירות בתים יד שנייה בחודש יולי לקצב שנתי של 6.72 מיליון יחידות דיור, שיא שלישי ברציפות.
מחיר המכירה הממוצע ירד ב-2.6% ל-207,400 דולר ביולי, לעומת חודש קודם, אך רשם עלייה של 9% לעומת יולי אשתקד.
מלאי בתים חדשים למכירה עלה ל-4.2 חודשי היצע, הנתון הגבוה ביותר מאז פברואר 2003.
המכירות ירדו ב-24% בצפון מזרח המדינה, בדרומה ירדו ב-16% ובמערבה ירדו ב-1.7% לקצב של 290 אלף יחידות דיור.
במערב התיכון של ארה"ב נרשמה עליה של 22% במכירות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.