לאחרונה מכר דורי מחצית מהשליטה בעסקיו לקבוצת משקיעים ב-27.5 מיליון דולר
הקבלן הוותיק אורי דורי מכניס את היד לכיס ומעמיד הלוואות בעלים לחברת הבנייה א. דורי שבשליטתו.
מדו"חות חברת הבנייה לרבעון השני של השנה עולה, כי אתמול (ב') אישר דירקטוריון החברה התקשרות עם בעלת השליטה - חברת אכד של דורי ושותפו רונן קריסטל - לפיה תעמיד לה אכד הלוואות עד לסך של 43 מיליון שקל, וזאת לצורך החלפת אשראי בנקאי.
ההלוואות שתעמיד אכד לא. דורי נושאות ריבית בתנאי שוק רגילים לפי ממוצע שערי הריבית בבנקים נותני האשראי לחברה. הלוואות עד לסך של 6 מיליון שקל תינתנה עד לסוף דצמבר 2005 והלוואות עד לסך של 37 מיליון שקל תינתנה לתקופה של 5 שנים המסתיימת בסוף אוגוסט 2009.
א. דורי תהיה רשאית להאריך את מועד הפירעון של ההלוואות או לפרוע אותן בפירעון מוקדם. כבטוחה לפירעון ההלוואות, תעמיד החברה לאכד את אותן הבטוחות שהעמידה לבנקים טרם החלפת ההלוואות הבנקאיות. א. דורי מציינת, כי אכד העמידה לה עד למועד פרסום הדו"חות הלוואות בסך של 22.2 מיליון שקל.
חברה ממונפת
צמצום האשראי הבנקאי של א. דורי מסביר עסקה שנחתמה בסוף חודש מאי, במסגרתה מכר אורי דורי מחצית מאחזקותיו באכד (בעלת השליטה בחברת הבנייה) לקבוצת משקיעים מדרום אפריקה בראשות רונן קריסטל, תמורת 27.5 מיליון דולר (חלקו כנגד אג"ח שטרם הומרו למניות אכד).
העסקה משקפת שווי של 55 מיליון דולר לקבוצת אורי דורי כולה, כאשר חברת א. דורי המייצגת, ככל הידוע, את רוב פעילות הקבוצה, נסחרת בבורסה לפי שווי של 16 מיליון דולר בלבד (כ-50% מעל ההון העצמי).
דורי, מגדולי הקבלנים הפרטיים בארץ, ובעבר נשיא התאחדות הקבלנים, אמר עם חתימת ההסכם כי "החלטתי להכניס שותף כדי להרחיב את פעילות החברה בארץ ובחו"ל". ברם, נראה שלהלוואות הענק של הקבוצה מהבנקים בישראל - קרוב לחצי מיליארד שקל - היה חלק מרכזי בהחלטה.
א. דורי פועלת כיזם, כקבלן מבצע ובתחום הנדל"ן המניב. מדו"חות החברה עולה, כי החברה מעורבת כקבלן בונה-יזם בפרויקטים הנמצאים בשלבי תכנון, רישוי וביצוע של כ-950 יח"ד, 11 אלף מ"ר משרדים ומסחר וכ-12.5 אלף מ"ר שטחי חניונים ואחרים. צבר העבודות של החברה כקבלן מבצע עומד על 431 מיליון שקל, מחציתו מהרבעון השני של 2005.
ההיקפים שבהם פועלת החברה הופכים אותה לממונפת אשראי בנקאי: התחייבויות שוטפות של כ-270 מיליון שקל, בעיקר לצורך ליווי פרויקטים בתהליך והלוואות זמן ארוך בסך של כ-210 מיליון שקל, שניתנו מול נכסים מניבים. יתרות הנזילות של החברה בסוף יוני עמדו על כ-60 מיליון שקל.
בשנים האחרונות סובלת א. דורי מהמשבר המתמשך בענף הנדל"ן, ולה יתרת הפסד צבורה של כ-85 מיליון שקל. בחודשים ינואר-יוני 2004, למרות גידול בהכנסות וברווחיות הגולמית והתפעולית, המשיכה החברה לרשום הפסדים, בעיקר בגין הוצאות מימון.
החברה רשמה הכנסות של 338 מיליון שקל, רווח גולמי של 35.6 מיליון שקל ורווח תפעולי של 15.7 מיליון שקל, ובשורה התחתונה נרשם הפסד של 9.8 מיליון שקל, רובו ברבעון השני. בשנת 2003 כולה רשמה החברה הפסד של 26.7 מיליון שקל (לאחר הפחתות של 34.1 מיליון שקל בגין תקן 15 לירידת שווי נכסים).
החברה מציינת, כי יישום תקן 12 בדבר הפסקת ההתאמה של דו"חות כספיים החל מינואר 2004 השפיעה מהותית על ההפסד ברבעון השני - הוצאות המימון של החברה במחצית השנה עמדו על 22.2 מיליון שקל.
נדבך נוסף להפסד היה עסקה מחודש יוני בה מכרה א. דורי את קניון "מרום סנטר", בשכונת מרום נווה בר"ג, תמורת 58.5 מיליון שקל ורשמה בעקבותיה הפסד של 1.6 מיליון שקל. במסגרת הסכם המכירה התחייבה החברה כלפי הרוכשת - קרן נולטון האמריקאית - להבטחת הכנסה מינימלית שנתית לתקופה של 5 שנים שתסתיים ביוני 2009.
מתכננת הקמת תחנת כוח
מלבד עסקי הנדל"ן שלה מעורבת א. דורי בפרויקט שאפתני בעלות של חצי מיליארד דולר, באמצעות חברת דוראד אנרגיה, הפועלת לקבלת רישיון לייצור חשמל והקמת תחנת כוח לייצור חשמל.
דוראד קיבלה ממשרד התשתיות אישור עקרוני לקבלת אישור ליצירת חשמל והיא מתכננת הקמת תחנת כוח בהיקף של 800 מגה וואט במתחם ק.צ.א.א באשקלון, שתתחיל לפעול עד תחילת 2007. עלות הקמת תחנת הכוח מוערכת בכחצי מיליארד דולר.
עוד הודיעה א. דורי בחודש מאי על חתימת הסכם עקרונות לפיו ירכוש תאגיד הולנדי, העוסק בתחום הנדל"ן וההשקעות, 26% ממניות דוראד וישא בחלק יחסי של הוצאות הקמת תחנת הכוח. דורי מציינת, כי להשקעה בפרויקט תחנת הכוח צפויים להצטרף משקיעים נוספים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.