שר הפנים, אברהם פורז, מאמץ את המלצות ועדת גדיש, לפיהן אין להעביר את ההכנסות הנובעות מארנונה לעסקים למדינה ולחלקן מחדש בין כלל הרשויות, אלא להותיר על כנה את שיטת גביית הארנונה הנהוגה כיום.
עוד הודיע פורז, שהוא תומך בהקמת איזורי תעסוקה משותפים למספר יישובים וחלוקת הארנונה ביניהם, שכן הדבר ימנע את הלחץ המופעל על רשויות התכנון מצד הרשויות להקים עוד ועוד איזורי תעסוקה.
עד כה הוקמו מספר איזורי תעסוקה משותפים, ביניהם רג"מ, צח"ר ואחרים. פורז מנסה לאחרונה לפתור את הסכסוך שפרץ בין המועצה האיזורית תמר לבין דימונה, באשר לחלוקת הארנונה של הקמ"ג.
ועדת גדיש הוקמה על ידי מנכ"ל משרד הפנים, גדעון בר-לב, כדי להציע חלופות לאופן גביית הארנונה לתעסוקה. בין החלופות שהציעה הוועדה: הלאמת הארנונה שאינה למגורים, העברתה לידי משרד הפנים וחלוקה מחדש של הכסף לרשויות המקומיות, בהתאם לנוסחה חדשה או בהתאם לנוסחה שמשמשת כיום את האוצר בהקצבת כספי המיסים.
אפשרות נוספת היתה, להעביר אחוז מסוים מהארנונה לשר הפנים או לקופה כלשהי ולחלק מחדש של הכסף לרשויות המקומיות. עוד הוצע להעביר לניהול שר הפנים רק את הארנונה הנגבית ממתקנים לאומיים, ביניהם נכסים ממשלתיים, מתקני תשתית ומפעלים גדולים.
הוועדה הסכימה פה אחד, שאין להמליץ על היטל ארנונה ארצי כדי לחלקה מחדש. לדברי בר-לב, הוועדה הגיעה למסקנה זו בעיקר בשל הקושי הרב ביישום החלטה לגבייה כוללת של ארנונה על-ידי המדינה וחלוקתה.
במקביל לוועדת גדיש פועלת במשרד הפנים ועדה נוספת, בראשות אודי לוכסנבורג, שתפקידה לבדוק את מדיניות הארנונה בארץ בצורה מקיפה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.