ניו דלהי: עכשיו אפשר לרכוש דירה

השוק עובר תמורות הבאות לידי ביטוי בהגברת התחרות, ובהקפדה על איכות בנייה

שוק הנדל"ן בניו דלהי עובר בתקופה האחרונה תמורות, ואזרחים רבים שביקשו לרכוש דירות ולא יכלו לעשות זאת עד כה, מצליחים לעמוד בתנאי המינימום לקבלת הלוואה לרכישת דירה. פקטור משמעותי בשינוי שעובר השוק הוא הורדת הרבית על משכנתאות לרכישת דירות במדינה.

תוצאה ראשונה של השינוי היא הגברת התחרות בשוק, והחלפת שם המשחק לאיכות בנייה. "איכות הבנייה השתפרה מאוד בעקבות התחרות הרבה. קונים יודעים כי הם יכולים לדרוש הרבה תמורת כספם", סיפר גי. פי. סבלני, מנהל בקונפדרציה של יזמי הנדל"ן בהודו.

בכדי להגן על חברי הקונפדרציה - ארגון גג בו חברים כ-3,500 איש מ-17 מדינות בהודו, החליטו לפתח קוד שמטרתו להגן על זכיות הקונה. "הארגון שלנו פיתח קוד התנהגותי וולנטרי לחברים בו. הקוד אומנם וולנטרי, אך הלחץ הקבוצתי של החברים בקונפדרציה מבטיח את קיומו", הוסיף סבלני.

בפונה, למשל, קם תא הפועל בתוך איגוד הנדל"ן הממונה על פיתרון סיכסוכים בין קונים לקבלנים. "התא עזר עד כה בפתרון של 90 אחוז מהסכסוכים שהתגלו בנושאים כמו רבית, חישוב הוצאות, איכות בנייה ירודה או שינוי בעיצוב הבית", סיפר קומאר גרה נשיא הקונפדרציה.

ענף הנדל"ן בהודו, אשר נמצא בשלב בעייתי במשך חמש השנים האחרונות, רשם בשנה וחצי האחרונות התאוששות מפתיעה, לאחר ששיעור הריבית על ההלוואות לרכישת דירות ירד האופן משמעותי. "הקונים כיום הפכו בררנים יותר, לאחר שנחשפו לאיכויות בנייה מחוץ לגבולות הודו", טוען קבלן מבנגלדור. "בעבר חיפש הקונה הממוצע מקום מפלט לנוח בו, וכיום הוא מחפש סגנון חייים. עקב הגידול בהכנסה הפנויה והשינוי בהרגלי החיים אנשים מוכנים לשלם יותר. בנוסף לכך , אנשים יודעים בדיוק מה הם רוצים", הוסיף הקבלן.

שינוי נוסף הוא מעבר מערים מרכזיות לערי לויין. השינוי מתאפשר עקב בניית פארקים של תעשיה, קניונים ושיפור התנאים ללווים, מעידים ראשי התעשייה. נראה כי תהליך זה עדיין בחיתוליו, וכי המאמצים הראשוניים נתקלים עדיין בקשיים רבים.

בגורגאין, עיר לוויין של דלהי, חלק ניכר מהתשתיות עדיין בבנייה, והתושבים נאלצים לחיות עם ההפרעות הרבות הכרוכות בבנייה. למרות זאת, המחירים באיזור ממשיכים לעלות , בעיקר עקב קצב הפיתוח המהיר של העיר.

"הדרישה של הצרכן היא איכות חיים בפתח דלתו, וההצלחה של כל פרויקט חדש כיום תלויה במיקום ובמידה שהקבלן מוכן להיענות לדרישות הלקוח", אמר גרה.

"כאשר קונים מתעקשים לקבל את הכי טוב הקבלנים נדרשים לעמוד בדרישות מאוד גבוהות בכל קטגוריה. הקונים אינם מתמקדים כבעבר רק במטבח או בכלים הסניטריים, אלא גם בנוף ובפקטורים נוספים". בכירים בענף העריכו כי בשנה הקרובה תידרש השקעה של 800 מיליארד רופי בכדי לעמוד בשינוי. זאת לעומת כ-450 עד 500 מיליארד רופי, שהושקעו בממוצע לשנה עד כה.