שר התחבורה, מאיר שטרית, אמר היום (ב') לוועדת הכלכלה כי תיכנון מסילת הרכבת לאילת החל בימים אלה ועד 2008 יופעל הקו החדש בקטע מאורון לאילת - 200 ק"מ.
שטרית גם הודיע כי בתוך חודש הוא יכריע מי יסלול את קטע 18 של כביש 6: חברת דרך ארץ על חשבונה בשיטת ה-BOT או חברת כביש חוצה ישראל בידי קבלן שיזכה במכרז בתקציב ממשלתי.
מנכ"ל חברת כביש חוצה ישראל, יהודה כהן, אמר לוועדה כי יש פער של 60-40 מיליון דולר בתחשיבי הסלילה בינם לבין חברת דרך ארץ. בנוסף, מבקשת דרך ארץ מענק ממשלתי ויש גם עיכובים מצד הבנקים להסדר המימון.
נציגי החשב הכללי ואגף התקציבים אישרו, כי תינתן הרשאה תקציבית לביצוע הקטע הצפוני בידי חברת כביש חוצה ישראל אם היא לא תגיע לעמק השווה עם דרך ארץ. ההרשאה תינתן בנוסף להרשאה של 500 מיליון שקל שניתנה לסלילת הקטע הדרומי.
שטרית דחה את ההצעות שעלו בוועדה לבחון חלופה של חציבת מנהרה בקטע 18 במקום לחצות בכביש עילי את יערות מנשה. ההצעות נדחו למרות הטענה שחציבת המנהרה זולה יותר, ולמרות החלטת אונסקו להכריז על היער כשמורת טבע.
שטרית אמר, כי לא יסכים לדחייה נוספת בסלילת קטע 18 לאחר שהוא כבר תקוע שנתיים בוועדות. "זוהי בושה"! אמר שטרית, "כל פעם בא חכמולוג עם הצעה אחרת וכל אחד מחפש כיסוי תחת". הוא טען, כי עלות השינויים המוצעים עלולה להגיע ל-800 מיליון עד מיליארד שקל.
שטרית מעדיף את הביצוע בידי דרך ארץ בעיקר לאחר קיצוץ תקציב התשתיות מ-4.1 מיליארד שקל ל-3.5 מיליארד. בנוסף, מתכוון שטרית להקצות סכומים לתוכנית לאומית למלחמה בתאונות דרכים.
נציגי קק"ל, הירוקים, ואיזורי מגידו ומנשה לחצו לבדיקת החלופה של המנהרה. הם ציינו, כי בג"ץ עומד להכריע בסוגיית הפגיעה בערכי הטבע בעוד 10 ימים.
הח"כ לשעבר, אמרי רון, המייעץ למועצה איזורית מגידו, ציטט חוות דעת של הכלכלן הפרופ' עזרא סדן לטובת המנהרה, כשהוא מביא בחשבון את הערכים של איכות הסביבה שיישמרו.
ח"כ מלי פולישוק-בלוך (שינוי) הציגה עבודה שהכין בהתנדבות בעלה, מומחה לנושא, אשר מצא כי חציבת מנהרה באיזור הגיאוגרפי של היערות תהיה זולה מסלילת הכביש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.