לונדון - בית ל-4 מ-5 רחובות הקניות היקרים ביותר באירופה

שכירות שנתית ממוצעת בבונד סטריט שבלונדון - 5,583 דולר למ"ר

לונדון היא בית ל-4 מ-5 רחובות הקניות היקרים ביותר באירופה, כאשר בונד סטריט, הרחוב בו שוכנים סניפים של ג'ורג'יו ארמני וגוצ'י, הפך ל"יוקרתי ביותר", כך עולה מסקר שפורסם בשבוע שעבר.

בונד סטריט, עם דמי שכירות שנתית ממוצעים ברמה של 3,036 ליש"ט (5,583 דולר למ"ר) נכון ל-12 החודשים שהסתיימו ביוני, זינק למקום השלישי מהמקום השישי אשתקד בדירוג דמי השכירות הגבוהים ביותר ברחובות הקניות באירופה, כך עולה מסקר שפרסמה חברת הנדל"ן "קושמן את ווייקפילד, הילי אנד בייקר".

בונד סטריט מדורג אחרי אוקספורד סטריט, ואחריו מדורגים קובנט גרדן וברומפטון רואד. השאנז אליזה בפאריז שמר על מעמדו כרחוב הקניות היקר ביותר באירופה, עם דמי שכירות שנתית ממוצעת של 4,000, 248 ליש"ט למ"ר, שני לפיפט' אווניו בניו-יורק בדירוג העולמי, כך מראה הסקר השנתי של חברת הנדל"ן שבסיסה בלונדון.

דמי השכירות הממוצעת בפיפת' אווניו, עמדו על 5,680 ליש"ט למ"ר בשנה שהסתיימה ביוני, עלייה של 12% לעומת אשתקד.

"לונדון היתה מאז ומעולם יעד פופולרי לצרכנים מכל העולם, אך הגידול במספר הקמעונאים של מוצרי יוקרה בבונד סטריט, מושך מספר גדול יותר של קונים מארה"ב ומן המזרח התיכון", אמר פיטר מייס, שותף פרטי בקושמן." המעמד של הרחוב עלה במרוצת 4 או 5 השנים האחרונות, והוא זוכה עתה למעמד כמעט זהה של פיפת' אווניו בניו-יורק".

אוקספורד סטריט, יעד לחנויות כל-בו מובילות, בכללן של רשת הקמעונאות הבריטית סלפרידג'ז, תופס את המקום הראשון בטבלת דמי השכירות הקמעונאית בלונדון, עם רמה של 3,090 ליש"ט למ"ר ומדורג במקום השני באירופה.

קובנט גרדן ובומפטון רואד, שם שוכנת חנות הכל-בו המפורסמת הרודס, מדורגים במקום הרביעי והחמישי בדירוג האירופי.