משה דדש ישלם לסבארו 10% מהמחזור לזכיונות למסעדות בקניונים עזריאלי וערים

ישלם גם דמי שכירות של 50-90 דולר למ"ר * סבארו במו"מ לשכירת מסעדות במודיעין וקרית אונו

חברת דדש נכסים והשקעות, בבעלות איש העסקים משה דדש, לשעבר מבעלי קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים, תשלם לחברת סבארו דמי זכיון של 10% מהמחזור, על 3 מסעדות בקניון עזריאלי בת"א ובכפר סבא. כן תשלם לבעלי הקניונים דמי שכירות של 90-50 דולר למ"ר, כמפורט בהמשך. דדש רכש באחרונה, כפי שפורסם ב"גלובס", את הזכיון לשלוש המסעדות, אך לא נמסרו תנאי העסקאות ופרטיהן. דדש רכש לפני מספר חודשים מסבארו את הזכיון להפעלת המסעדה החלבית בקומה א' של קניון עזריאלי בת"א, שהופעלה עד עתה על ידי סבארו עצמה. המסעדה היא בת 80 מ"ר, ועוד זכות שימוש ברחבת המזון המהיר של הקומה. הוא ישלם לחברת קנית, בעלת הקניון, כ-90 דולר למ"ר לחודש, צמוד למדד, בחוזה ל-5 שנים עם אופציה לעוד 5, בחוזה לטווח בינוני.

באחרונה רכש דדש מסבארו שני זכיונות נוספים, בקניון ערים בכפר סבא ובקניון עזריאלי. דדש שכר מקניון ערים, בשליטת משפחת חבס, 140 מ"ר, וישלם 8% מהמחזור, אך לא פחות מ-70 דולר למ"ר לחודש, צמוד למדד. החוזה לשנתים, עם 4 אופציות בנות שנתים כל אחת. עם אופציה לעוד 5. הוא שכר שטח במקום מסעדה שהיתה במקום .

כן שכרה דדש נכסים מחברת קנית שטח נוסף בן 70 מ"ר, בהמשך למסעדה החלבית. דדש פתח במקום, לפני 3 שבועות, מסעדה בשרית כשרה, שהיא ראשונה מסוג זה של מסעדות סבארו. מסעדה זו מגישה אוכל בסגנון איטלקי, כגון ספגטי ולזניה, עם בשר. דמי השכירות נקבעו לכ-50 דולר למ"ר לחודש, צמוד למדד, בחוזה ל-5 שנים עם אופציה לעוד 5. קודם לכן שילם דדש דמי פינוי של כ-30,000 דולר לבעל גלידריה שהיתה במקום, וזו אחת הסיבות לדמי השכירות הנמוכים-יחסית. דדש מעריך שהתשלום המשולש (לסבארו, לקנית ולגלידריה) כדאי, בשל המחזור הגדול של עסקים במקום.

סבארו עוברת באחרונה משיטת ההפעלה הישירה לשיטת הזכיינות, דבר המקטין את הסיכון המסחרי. לפני מספר חודשים מכרה לאיש העסקים הירושלמי משה אינדיג זכיון להפעלת מסעדה בת 130 מ"ר ברחוב יפו בירושלים. גם במקרה זה משלם הזכין 10% מהמחזור, ובנוסף דמי שכירות חודשיים לבעל הנכס. הנהלת סבארו אומרת, כי היא גובה דמי זכיון אחידים, כמקובל בכל מסעדות החברה בעולם, אך נמנעה מלמסור נתונים.

במקביל, מנהלת סבארו מו"מ לשכירת חנויות בנות 100-80 מ"ר, לפתיחת מסעדות, בקניון החדש שעזריאלי בונה במודיעין, וכן בקניון שחברת אזורים בונה בקרית אונו.

רשת המסעדות סבארו האמריקנית מפעילה בחו"ל 1,300 מסעדות, בדרך כלל בשריות-חלביות . זכין הרשת בארץ, יוחאי פלג, החליט בזמנו להפעיל בארץ רק את המסלול החלבי. זהו ניסיון ראשון שלו להכניס גם מסלול בשרי.