מחירי הנדל"ן בסין עלו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-13%, לקצב החד ביותר ב-8 השנים האחרונות, כך הודיעה בשבוע שעבר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בבייג'ין.
מחירי בתים, משרדים ונדל"ן מסחרי עלו ל-2,777 יואן בממוצע (335 דולר) למטר רבוע, דיווחה הלשכה שבסיסה בבייג'ין.
קצב עליית מחירי הנדל"ן הסיני רשם בספטמבר האטה לעומת קצב של 13.5% ב-8 החודשים הראשונים של השנה, הקצב הגבוה ביותר מאז 1996.
קצב ההשקעות בנדל"ן, בין החודשים ינואר עד ספטמבר, כמעט שלא רשם שינוי לעומת הקצב שנרשם ב-8 החודשים הראשונים של השנה, ועמד על 28%, דיווחה הלשכה באתר האינטרנט שלה.
סין פעלה בחודשים האחרונים לריסון האשראי במשק, ומנעה מתן אישורים לפרויקטים בענפי הפלדה, המלט והנדל"ן בניסיון לצנן את הגיאות בתחום ההשקעות, שגרמה לשיבושים באספקת החשמל במשק, פגעה בקשרי תחבורה, והביאה להאצה באינפלציה. שיעור הנכסים הפנויים בענפי הנדל"ן המסחרי ולמגורים ירד ב-2.3%, ל-98 מיליון מ"ר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.
הבנק המרכזי של סין העלה לפני כעשרה ימים את הריבית המוניטרית לראשונה זה תשע שנים, תוך הגברת המאמצים לריסון קצב האינפלציה ולהקלת המחסור בחומרי גלם ובחשמל במשק, בעל שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בעולם.
הריבית על הלוואה לשנה הועלתה ב-0.27% לרמה של 5.58% . הפעם האחרונה בה הועלתה הריבית המוניטרית בסין היתה ביולי 1995. התקרה על ריביות אשראי שהבנקים גובים מלקוחותיהם בוטלה אף היא, נאמר בהודעת הבנק המרכזי בבייג'ינג.
הפעם האחרונה בה עשתה סין שימוש במכשיר הריבית לשם צינון הפעילות במשק, הביאה להורדה כדי מחצית של קצב הצמיחה לרמה של 7.1% ב-1999, לעומת 12.8% ב-1994.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.