חלקו של בנק ירושלים במימון ענף הנדל"ן בארץ גדל בשנה האחרונה מ-10% ל-15%. כך אמר המשנה למנכ"ל הבנק, יעקב סיסו, שדיבר ביום ה' בערב בכנס נדל"ן של הבנק. סיסו חשף לראשונה נתונים עיסקיים של הבנק, וכן את מדיניות האשראי לנדל"ן שלו.
סיסו גילה, כי הבנק נכנס בינואר-אוקטובר למימון 49 פרויקטים של בנייה למגורים, מתוכם 17 פרויקטים בת"א לבניית 1,030 דירות; 10 פרויקטים בירושלים לבניית 830 דירות ו-4 פרויקטים בחיפה לבניית 350 דירות.
סיסו אמר, כי הבנק קבע לפני 8 שנים מדיניות אשראי, שעברה מאז רק שני שינויים: לפני 3 שנים החליט הבנק לממן רק פרויקטים במרכז, ולהפסיק לממן פרויקטים בערי השדה. כן החליט הבנק לשים דגש על מימון עסקאות בנייה באחוזים.
לדברי סיסו, הבנק מממן כמדיניות, רק בנייה למגורים, ולא בניית נכסים מניבים. הבנק מממן בעיקר עסקאות לבניית 120-30 דירות, בהשקעה של 20-4 מיליון דולר.
לדבריו, הבנק שם דגש על מימון פרויקטים לבניית דירות וקוטג'ים לבנייה מיידית, ומעדיף שלא לממן פרויקטים הנבנים בשלבים לאורך זמן. כן מסרב הבנק לממן עסקאות מזדמנות.
סיסו גילה, כי בנק ירושלים הוא המממן העיקרי של בניית הערים החרדיות בקרית ספר ומודיעין עילית. לדבריו, הבנק מממן 80% מהעסקאות לבניית 5,500 דירות בערים אלו. בסוף 2003 מימן הבנק פרויקטים לבניית 6,000 דירות, בעיקר במודיעין עלית ובמרכז הארץ.
בנק ירושלים גם משתף פעולה עם חברות ביטוח, בעיקר כלל ביטוח ואליהו, בשיטה שבה נותן הבנק את האשראי לקבלנים, ואילו חברת הביטוח נותנת את הערבויות לפי חוק המכר.
בדברו על מדיניות האשראי לנדל"ן בבנקים הגדולים אמר סיסו, כי בחודשים האחרונים מורגשת הקשחה - הבנקים אינם מממנים בניית נדל"ן מסחרי, קרקע חקלאית שעברה שינוי יעוד ומתחמים גדולים.
מאיר מלל מכלל ביטוח אמר בכנס, כי כלל ביטוח נותנת כיום השלמת הון עצמי ל-12 פרויקטים, ומנהלת מגעים למתן השלמת הון ל-4 פרויקטים נוספים.
לדברי מלל, כלל ביטוח נתנה עד היום ערבויות חוק מכר ל-170 פרויקטים, בשווי כולל של 3.5 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.